Tízmilliós nettó nyereség a kínai Sina mikroblognál

Egyre több pénzt hoz az immár több mint 400 millió regisztrált felhasználót jegyző, kínai Twitterként is emlegetett Sina mikroblog, anyacége, a Sina Corp. bevételeinek már több mint 15 százalékát a közösségi platform generálja.

sina blog
sina blog

A harmadik negyedévet a várakozásokat meghaladó, 9,9 millió dolláros nettó nyereséggel zárta a Sina Corp., miközben 2011 hasonló időszakában még 336,3 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni – áll a vállalat negyedéves jelentésében. A bevételek 16 százaléka a Sina mikroblog üzemeltetéséből származik, a közösségi platform az előző három hónapban még csak a bevétel 10 százalékát hozta. A Sina Kína vezető mikroblogja, szeptember végén már 424 millió regisztrált taggal rendelkezett, csak a harmadik negyedév során egy Németországnyi ember, 80 millió új felhasználó nyitott fiókot, a múlt év hasonló időszakához képest pedig 200 millióval nőtt a mikroblogolók száma.

A négy éve alapított Sina Corp. az egyik legolvasottabb hírportál, a sina.com üzemeltetője, és mobil szolgáltatásokat is nyújt. Népszerűségét mutatja, hogy a harmadik negyedévben a Sina Corp. hirdetési bevételei 19 százalékkal, 120,6 millió dollárra nőttek, noha a gazdaság lassulása következtében jelentős visszaesést szenvedett el a hirdetési piac.

A Sina Corp.-ot Kína egyik legígéretesebb vállalatának tartják a hazai és a külföldi elemzők, a WPP marketingkutató intézet rangsorolása szerint tavaly év végén már a 25. legértékesebb márkának számított Kínában. A WPP a vállalat piaci értékét akkor kétmilliárd dollárra becsülte.

forrás MTI