Tatán rendezik a 19. Közép-Európai Informatikai Diákolimpiát

2012. július 7-12. között a Tatán lesz az idei Közép-európai Informatikai Diákolimpia, a CEOI. A rangos nemzetközi versenynek a festői szépségű Tatán, a főépület építésének 100. évfordulóját ünneplő patinás Eötvös József Gimnázium ad otthont – itt tanított évekig a világhírű Öveges József professzor is.

Tizenkét országból 80 résztvevő érkezik a hétnapos, gazdag kulturális programokkal kiegészített versenyre.
Az olimpián részt vevő országok:  Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Románia és Szlovákia mint az olimpiai mozgalom alapító országai; valamint meghívottként: Bulgária, Hollandia, Izrael, Svájc, és Szlovénia.

A Pázmány-Eötvös Alapítvány és Tata városa mellett kiemelt támogató a Google, amelynek szakértői 2012. július 9-én videó-konferenciát tartanak a résztvevők számára „Kapcsoljuk a Google európai mérnöki központját” címmel. A konferencia témája az informatika egyre növekvő jelentősége és a benne rejlő lehetőségek a felnövekvő generációk számára. A támogatás és a közös rendezvény a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) és a Google közötti együttműködés első lépése.