Számos turistát hozhat a vízummentesség az Egyesült Arab Emírségekből

Számos turistát hozhat az országba a vízummentesség az Egyesült Arab Emírségekből: a Dubajban rendezett Arabian Travel Market (ATM) kiállítás ideje alatt jelentették be annak a kétoldalú egyezménynek az aláírását, amely vízummentességet biztosít az Egyesült Arab Emirátusok schengeni övezetbe utazni kívánó állampolgárainak – közölte a Magyar Turizmus (MT) Zrt. az MTI-vel kedden.

A közlemény ismerteti: a májusban megrendezett szakkiállításon idén 12 társkiállítóval, 100 négyzetméteres standdal jelent meg az MT Zrt.
Kiemelik, hogy az Öböl menti országok továbbra is a világ egyik legfontosabb térségének számítanak gazdasági és stratégiai szempontból egyaránt. Utazóikat az átlag feletti költési hajlandóság, a hosszú tartózkodási idő és a fejlett utazási kultúra jellemzi. Magyarország az arab vendégek számára csak az utóbbi években vált szélesebb körben ismertté. Az eddigi tapasztalatok szerint az ország kulturális és természeti kincsei, a magyarok vendégszeretete, valamint a magas színvonalú szállodai szolgáltatások lenyűgözték a látogatókat.
A KSH adatai szerint az Ázsiából érkező vendégek az első negyedévben 171 ezer 590 vendégéjszakát töltöttek el az országban, 34 százalékkal többet, mint a tavalyi év azonos időszakában.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján közölt információk szerint május 6-án teljeskörű vízummentesség lépett érvénybe: a magyar állampolgárok a beutazás napjától legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel – magán-, diplomata, szolgálati – előzetesen beszerzett vízum nélkül léphetnek be az Egyesült Arab Emírségekbe, és tartózkodhatnak az országban 6 hónapon belül 90 napig.

További népszerű utazási cikkek

Factors to Consider Before Renting a Villa on Koh Samui
What to Keep In Mind When Staying on Koh Samui
The Villas on Koh Samui