Saját statisztikákat készíthetünk az olimpiákról

Az olimpiára készített ingyenes alkalmazást a világ vezető üzleti intelligencia fejlesztője, a QlikView. A Global Games App nevű ingyenes szoftverből gyakorlatilag bármit megtudhatunk az újkori Olimpiák történelméről, és egyéni érdeklődésünknek megfelelően saját statisztikákat, újszerű összefüggéseket is vizsgálhatunk. Kiderül például, előnyben van-e a vendéglátó ország, kik az esélyesek az egyes sportágakban, vagy milyen csúcsok születnek.

Új, ingyenes alkalmazást fejlesztett a londoni Olimpiára a világ egyik vezető üzleti intelligencia gyártója, a QlikView. A szoftver arra is alkalmas, hogy a legkülönbözőbb valószínűségeket kiszámoljuk vele, így kiderül például, kinek van a legnagyobb esélye a 100 méteres síkfutásban vagy akár a vitorlázók között. Persze ezek nem jóslatok, csak statisztikai adatok, és a sportban minden megtörténhet – teszi hozzá a cég.

A szoftver mindent tud az újkori olimpiák kalandos és gyakran a történelem fősodrába tartozó történetéről. Kereshetünk egy országra, egy sportágra vagy egy helyszínre, minden adat azonnal rendelkezésünkre áll. Az alkalmazás bárki számára ingyen letölthető a www.qlikview.com/global-games-app címen, és bármely típusú és rendszerű mobileszközön is fut. Az alkalmazás használatát magyar nyelven feliratozott kisfilm is bemutatja a www.qss-partner.shp.hu címen.

Bár kedveljük a sportot, az elemzést nemcsak a rajongók számára készítettük − nyilatkozta a QlikView hazai képviseletének vezetője. Bakos Tamás elmondta, azt akarták sokak számára szemléltetni, mekkora tudás rejtőzik a jól szervezett információkban, és ez milyen meghökkentő összefüggésekre vezethet.