Ölüdeniz, a Török Riviéra egyik gyöngyszeme

Ölüdeniz

Törökország titokzatossága abban rejlik, hogy itt az európai kultúra keveredik a  mesés kelet varázsával, a történelem során számos nép vonult át területén és mind hagyott valami nyomot, emléket. A nyaralás szempontjából igen optimális a Török Riviéra, a déli tengerparti terület, ahol szinte egész évben nyárias, kellemes éghajlat, a színvonalas szállodák, és a karnyújtásnyira lévő történelmi emlékek mind óriási vonzerőt jelentenek a turisták körében.

Ölüdeniz, a Török Riviéra egyik gyöngyszeme, a siklóernyősök Mekkája, a Babadag hegy lábánál fekszik, az élénk zöld erdők, a gyönyörű kristálytiszta víz számos nyaralót vonz a környékre, annak ellenére, hogy a riviéra legszebb tája, mégis a legnyugalmasabb jelzővel is illetik.

Ölüdeniz Törökország

A környékbeli szállodák igazi török stílusban épültek, roppant hangulatosak, ami többek között a csodálatos környezetének is köszönhető és a tengerpart közelsége is roppant előnyös. A helyi szállodák minden kényelmet igyekszenek megadni a vendégeknek, amely egy ilyen kategóriás szállodáktól elvárható, jól felszerelt kis szobák várják a vendégeket.

Általánosságban elmondható, hogy a szolgáltatások magas színvonalúak, külső és fűthető belső medence, gyerekmedence, poolbár, szabadtéri és belső étterem, snackbár állnak a vendégek rendelkezésére, ahol igazi finom helyi ételspecialitások közül is válogathat a vendég. A legtöbb helyen az ellátás büfé jellegű félpanzió.

Ölüdeniz Török Riviéra

Milyen meglepetést tartogatnak a gyerekeknek? Játékos programok a medencénél, aerobic, gyerek miniclub, a strandon számos vízisport eszköz bérelhető. Romantikus sétát lehet tenni a tengerparti sétányon, ahol rengeteg üzlet, szórakozóhely, étterem, bár, diszkó várja a betérőket.

A tengeri vitorlázás szerelmeseinek a közeli Fethiyébe érdemes ellátogatniuk, a város központi kikötőjében vitorlás bérlés vagy akár yacht, katamarán bérlése is lehetséges.

Ölüdeniz Fetihye

Ha egyéni úton utaznak és nincs előre lefoglalt szállásuk akkor itt érdemes szállás után nézelődni.