Ölüdeniz, a Török Riviéra egyik gyöngyszeme

Ölüdeniz

Törökország titokzatossága abban rejlik, hogy itt az európai kultúra keveredik a  mesés kelet varázsával, a történelem során számos nép vonult át területén és mind hagyott valami nyomot, emléket. A nyaralás szempontjából igen optimális a Török Riviéra, a déli tengerparti terület, ahol szinte egész évben nyárias, kellemes éghajlat, a színvonalas szállodák, és a karnyújtásnyira lévő történelmi emlékek mind óriási vonzerőt jelentenek a turisták körében.

Ölüdeniz, a Török Riviéra egyik gyöngyszeme, a siklóernyősök Mekkája, a Babadag hegy lábánál fekszik, az élénk zöld erdők, a gyönyörű kristálytiszta víz számos nyaralót vonz a környékre, annak ellenére, hogy a riviéra legszebb tája, mégis a legnyugalmasabb jelzővel is illetik.

Ölüdeniz Törökország

A környékbeli szállodák igazi török stílusban épültek, roppant hangulatosak, ami többek között a csodálatos környezetének is köszönhető és a tengerpart közelsége is roppant előnyös. A helyi szállodák minden kényelmet igyekszenek megadni a vendégeknek, amely egy ilyen kategóriás szállodáktól elvárható, jól felszerelt kis szobák várják a vendégeket.

Általánosságban elmondható, hogy a szolgáltatások magas színvonalúak, külső és fűthető belső medence, gyerekmedence, poolbár, szabadtéri és belső étterem, snackbár állnak a vendégek rendelkezésére, ahol igazi finom helyi ételspecialitások közül is válogathat a vendég. A legtöbb helyen az ellátás büfé jellegű félpanzió.

Ölüdeniz Török Riviéra

Milyen meglepetést tartogatnak a gyerekeknek? Játékos programok a medencénél, aerobic, gyerek miniclub, a strandon számos vízisport eszköz bérelhető. Romantikus sétát lehet tenni a tengerparti sétányon, ahol rengeteg üzlet, szórakozóhely, étterem, bár, diszkó várja a betérőket.

A tengeri vitorlázás szerelmeseinek a közeli Fethiyébe érdemes ellátogatniuk, a város központi kikötőjében vitorlás bérlés vagy akár yacht, katamarán bérlése is lehetséges.

Ölüdeniz Fetihye

Ha egyéni úton utaznak és nincs előre lefoglalt szállásuk akkor itt érdemes szállás után nézelődni.

Utazási tippek
Malaga utikritika
Atlantis the Palm
Predjama vár
Bologna útikalauz
Ulm
Las Palmas nevezetességek