Nissan GT Academy: PlayStation autóverseny a valódi vezetéséért

A Sony és a Nissan tehetségkutató versenye, a Nissan GT Academy regionális változata megérkezett Magyarországra. A projekt célja, hogy a legjobb hazai PlayStation játékosoknak lehetőséget adjon, hogy kipróbálják magukat igazi versenyautóban is.

A PlayStation zászlóshajójának számító, már több mint 60 millió példányban értékesített Gran Turismo autószimulátor szoftverhez kötődő versenysorozatban 2008 óta eddig több mint 1,5 millióan tették próbára magukat. A GT Academy korábban csak az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában volt elérhető, de a regionális változat most Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban is megrendezésre kerül.

A selejtezőket 2012. augusztus 1-jétől szeptember 8-ig bonyolítják le. A versenyzőknek ennek során időmérő köröket kell futniuk a kedvelt Deep Forest Raceway pályán egy Amuse NISMO 380RS Super Leggera sportautó virtuális kormánya mögött, majd a legjobb köridő mentését e-mailben továbbítani kell a szervezőkhöz, hogy kialakulhasson az országos döntő harmincfős mezőnye.

A kvalifikációból továbbjutott harminc versenyző a 2012. szeptember 22-én, Budapesten megrendezendő országos döntőben küzdhet meg a fődíjért, amely egyedülálló lehetőséget jelent egy Nissan 370Z sportkocsi tesztvezetésére a Hungaroringen.

A jelentkezőknek 18 éven felülieknek kell lenniük, érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel és Magyarországon regisztrált PlayStation@Network azonosítóval kell rendelkezniük. Természetesen a részvételhez szükséges egy PlayStation 3 konzol, valamint a Gran Turismo 5 játékszoftver egy példánya is.

A pontos részvételi feltételek és a verseny lebonyolításának részleti megtalálhatóak a verseny weboldalán: http://www.gtacademyhu.com/.

A GT Academy világából az alábbi YouTube videó ad ízelítőt: