Nexus 7 Google ASUS házasságból

A Google I/O 2012 rendezvényen bemutatott Nexus 7 a Google Nexus eszközcsaládjának első tagja és egyben az első olyan eszköz, amely a Jelly Bean kódnevű, 4.1-es Android operációs rendszert futtatja.

A Nexus 7 az ASUS által tervezett fantasztikus hardvert és az Android legfrissebb változatának előnyeit egyesíti a Google Play nyújtotta összes szórakozási lehetőséggel. Az ASUS és a Google által közösen fejlesztett Nexus 7 a világ első 7”-es méretű négymagos táblagépe, amely gyári kiépítésben tartalmazza a Google platform legjobb szolgáltatásait, ráadásul mindezt egy elegáns, jól hordozható, igazán kézbeillő gép formájában.

A Nexus 7 lelke egy négymagos NVIDIA Tegra 3 processzor, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden gyorsabb: az oldalak gyorsan töltődnek be, a játékok zökkenőmentesen futnak és gyorsan reagálnak, több alkalmazás is könnyedén futhat egyszerre. A fejlett grafikáról egy 12 magos GeForce® GPU gondoskodik, míg a 4-PLUS-1 CPU kialakítás lehetőséget ad arra, hogy a gép teljes erőbedobással működjön, amikor kell, viszont egyúttal energiatakarékos is legyen, ha nincs szükség a nagy teljesítményre. A 8 gigabájtos Nexus 7 ára 199 dollár, míg a 16 gigabájtos változat 249 dollárért kapható.

Fantasztikusan nagy teljesítményű, kényelmesen hordozható

Élénk, 1280 x 800 képpontos, nagyfelbontású képernyőjével a Nexus 7 életre kelti az alkalmazásokat, játékokat, könyveket és filmeket. Az új ASUS TruVivid technológia fokozza a színek tisztaságát és ragyogását, miközben az IPS panel 178 fokos szögben láthatóvá teszi a kristálytiszta és részletes képet. A karcálló Corning® FIT Glass és a recézett külső burkolat (hogy ne csússzon ki a kézből) robusztussá és a sokat utazó fogyasztók igényeihez illeszkedővé teszi. Az akár 9,5 órás akkumulátoros használatot kínáló, mindössze 10,5 mm vastag és 340 gramm súlyú eszköz körülbelül úgy hordozható, mint egy papírkönyv, de ablakot nyit a digitális szórakoztatás teljes világára.

A Nexus™ 7-ben egy nagy teljesítményű, négymagos NVIDIA® Tegra® 3 processzor működik, ami szívet melengető teljesítményt és magával ragadó mobil játékélményt kínál. A játékoknál jól jönnek a Nexus™ 7 érzékelői is: a giroszkóp, a gyorsulásmérő, az NFC- (rövid hatótávú kommunikációs) érzékelő, valamint a remek válaszkészségű tízujjas érintőképernyő. Mindezek révén a felhasználók döntéssel, érintéssel, koppintásokkal játszva juthatnak fel az eredményjelző legtetejére, miközben a Google Play™ Store több mint 600 ezer játéka és alkalmazása között válogathatnak.

Az első Android 4.1 (Jelly Bean) eszköz

A Nexus™ 7 a Jelly Bean kódnevű Android 4.1 változatot futtatja, a világ legnépszerűbb mobilplatformjának legfrissebb kiadását. A gyors, működés közbeni válaszokra lehetőséget adó intelligensebb értesítések, a fontos információkat előtérbe és középre helyező csodaszép új felületi elemek, valamint a „fogd és vidd” módszerrel kényelmesen beállítható saját képernyő révén az Android gyorsabb és intuitívabb, mint valaha. A Google szolgáltatásai ezen a platformon a legjobb formájukban élvezhetők, például ahogy az összes felhasználói tartalom azonnal elérhető és szinkronizálható a felhővel a Google fiókba való bejelentkezés után (de azért az igazán integrált élmény érdekében zökkenőmentes a szinkronizálás a többi táblagéppel, telefonnal és PC-vel is).

A Nexus™ 7-be beépítve található az összes fontos Google alkalmazás, például a Gmail™, a Chrome™, a Google+™ és a YouTube™ — hogy a vállalat legjobb eszközei azonnal kéznél legyenek.

A Google Play-hez készült

A Nexus™ 7 kifejezetten a Google Play-hez készült. Azonnal kéznél van mindenki kedvenc szórakoztató választéka: a világ legnagyobb eBook-gyűjteménye, sokmillió dal, sokezer film és tévéműsor, a napról napra több újság – valamint több mint 600 ezer alkalmazás és játék. A Nexus™ 7 már előre betöltött tartalmakkal érkezik, így a vásárlók azonnal élvezhetik a Nexus-élményt. Egy korlátozott ideig 25 dolláros Google Play keret is jár hozzá, filmek, könyvek, újságok és egyebek vásárlására.

A Google Play a legkényelmesebb módja annak, hogy a felhasználók élvezhessék a kedvenc tartalmaikat: nincsenek drótok, nincs küzdelem, csak a tiszta szórakozás. Mostantól bárhol könnyű olvasni, zenét hallgatni és videókat nézni – táblagépen, telefonon vagy bármilyen böngészőből a play.google.com címet beütve. A fogyasztóknak többé nem kell a vezetékekkel törődniük vagy szinkronizálással bajlódniuk: a zenéik, filmjeik, könyveik, alkalmazásaik és játékaik azonnal elérhetők az összes eszközükön és a weben. Rendkívül egyszerű: ha a felhasználó megvesz egy dalt a világhálón, azonnal meghallgathatja a telefonján. Ha otthon elkezdett egy könyvet olvasni a noteszgépén, utazás közben ugyanott folytathatja a táblagépen. A. Nexus™ 7 mindent tud a kedvenc tartalmak szállításáról.

Könnyű és kényelmes védőburkolat

Azoknak, akik még jobban szeretnék megvédeni az eszközüket, a Nexus™ 7 egy külön megvásárolható védőburkolattal is kedveskedik. Az intelligens burkolat egy erős, szorosan illeszkedő, csúszásmentesített felületű polimer tok, amely megvédi a Nexus™ 7-et az ütődésektől és a karcolásoktól, emellett még jobb fogásúvá teszi. A tok hatféle színben kapható, hogy mindenki kiválaszthassa a saját stílusához illeszkedőt és biztonságosan utazhasson Nexus™ 7 készülékével.

A Nexus™ 7 az ASUS világszínvonalú tervezési szemléletét és a Google innovatív Android platformjának legfrissebb változatát állította csatasorba azért, hogy tökéletes hordozható számítástechnikai eszközt kínálhasson – ellenállhatatlan áron.