Négy termékkel frissül a Brother lézernyomtató családja

Októbertől Magyarországon is elérhető a Brother legújabb mono lézernyomtató családja. A négy termékkel frissülő nyomtató-termékpaletta három kitűnő felszereltségű irodai modellből – HL-5440D, HL-5450DN és HL-5470DW – és a szupergyors, 40 lap/perc nyomtatási sebességű, igazi “nagyágyúból”, a HL-6180DW készülékekből épül fel, amelyek között mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb felszereltségű típust. A HL-6180DW készülék részletes bemutatásáról cikkünk II. részében olvashatnak.

Brother HL-5470DW
Brother HL-5470DW

Nézzük a sorozat első három tagjának azon funkcióit, amelyek nélkül a 21. századi üzleti és irodai környezet már-már elképzelhetetlen, hiszen használatuk gyorsítja a folyamatokat, rugalmas munkavégzést garantálnak és nem utolsó sorban csökkentik a felhasználók költségeit.

Az üzleti környezetben kitűnő megoldást jelentő új gépek driver funkciói között elérhető a poszter – és vízjelnyomtatás, halk üzemmódú nyomtatás és az N-up nyomtatás, amely több kicsinyített oldal elhelyezését eredményezi egyetlen oldalon. Kiemelt driver tulajdonság a HL-5450DN modellnél és a felszereletségben fölötte lévő típusoknál a megjelenő Secure function lock 2.0, amellyel a rendszergazda beállíthatja a jogosult felhasználókat, szűrést végezhet a dolgozók között, hogy ki nyomtathat a készülékre és ki nem jogosult rá.

Igazán professzionális és felhasználóbarát megoldás a nyomtatóillesztő driver funkciói között az Üres oldal átugrása nyomtatás közben.  Ez azt jelenti, hogy a készülék egyszerűen kihagyja az üres oldalakat a nyomtatás során, fölösleges szelektálástól kímélve meg ezzel a felhasználót.

Az új modellek közül a vezetékes és vezeték nélküli hálózatos modellek (a típusszámban az N és W végűek) rendelkeznek a  BRAdmin Professional 3 hálózati és távmenedzsment segédprogrammal, amelynek segítségével az IT-s munkatársak figyelemmel kísérhetik a hálózatban lévő valamennyi készülék költségeit és a kellékanyagok fogyását, elérhetik a Beállítások menüpontot anélkül, hogy felállnának az asztaluk mellől.

A naplózási funkciót elsősorban olyan cégek használhatják, ahol a költségek megtakarítása fontos tényező. A naplózás során a készülék a hálózaton egy fájlba rögzíti a felhasználók nyomtatási tevékenységeit, beleértve a hálózati felhasználónevet, a nyomtatott dokumentum nevét, a nyomtatott oldalak számát, a dátumot és az időt. Visszakereshető minden egyes feladat, így elejét vehetjük a privát irodai nyomtatásoknak.

Ugyancsak a két hálózatos eszköz, a HL-5450DN és a HL-5470DW esetén lehetséges a mobileszközökhöz való kapcsolódás amelyhez mindössze az ingyenes iPrint&Scan nevű Brother alkalmazás letöltése szükséges.  Az alkalmazás Google Play-ről vagy az App Store-ból beszerezhető.

A hálózatos típusokkal illesztőprogram telepítése nélkül is nyomtathatunk a weben keresztül, mivel ezek a készülékek támogatják a Google Cloud Print és Apple AirPrint alkalmazásokat.

A HL-5440D, HL-5450DN és a HL-5470DW gyors, percenként 38 lapos nyomtatási sebességgel nyomtat, mindegyik készülék rendelkezik Hi-Speed USB 2.0 interfésszel (a HL-5440D IEEE 1284 párhuzamos interfésszel is), valamint 250 lapos papíradagolóval, amely további 500 lapos opcionális papírtálcával bővíthető.

A HL-5450DN és HL-5470DW típusok munkacsoportok számára ajánlott modellek. A HL-5450DN nyomtató 10/100 Base-TX hálózati kártyával több felhasználó között megosztható erőforrássá válik, míg a HL-5470DW vezetékes és vezeték nélküli hálózathoz is csatlakoztatható, ezáltal is csökkentve a költségeket és megnövelve a funkciók kihasználhatóságát.

Az új széria kellékanyagai jelentősen hozzájárulnak a lapköltség csökkentéséhez: 30.000 oldalra nőtt a dobegység kapacitása és mindegyik modell használható a nagytöltetű, 8.000 oldalra elegendő tonerrel.

A HL-5400-as lézernyomtatóknál szériatulajdonságként említhető az automatikus duplex – kétoldalas nyomtatási – funkció, amelybe az automatikus és kézi brosúranyomtatás is beletartozik. Napjainkban két fontos szempontból is elengedhetetlen ez a nyomtatási mód. Az egyik, hogy pénztárcakímélő lehetőség rejlik benne, hiszen a papír mindkét oldalára nyomtatva jóval kevesebb az irodában elhasznált papírmennyiség, így kevesebb a belső felhasználásra fordított költség is. A másik a környezetvédelmi szempont, mivel a papírfelhasználás csökkenésével a kivágott fák számát is csökkenthetjük,  így nem csak a költségeinket kíméljük, hanem a természetet is.

Az új lézernyomtató sorozat ideális megoldás irodai és üzleti környezetbe, ahol gyors és nagy teljesítményű, megbízható nyomtatásra van szükség.