Négy nap alatt 3 millióan töltötték le a Mountain Liont

Az Apple bejelentette, hogy az OS X Mountain Lion rendszert az első négy nap alatt több mint 3 millió alkalommal töltötték le, ezzel a mostani kiadás az Apple történetének legsikeresebb fogadtatást kapott új OS X verziója lett. A kétszáznál is több új, innovatív funkciót tartalmazó Mountain Lion, a Lion és Snow Leopard rendszerek felhasználói számára rendszerfrissítésként érhető el 15,99 eurós áron a Mac App Store áruházból.

“Még alig telt el egy év a Lion hihetetlenül nagy sikert arató megjelenése óta, vásárlóink már az első négy nap alatt 3 milliónál is többször töltötték le a Mountain Lion szoftvert. Így ez lett az eddigi legnagyobb sikerrel megjelentetett operációs rendszerünk” – mondta el Philip Schiller, az Apple globális termékmarketing-ágazatának vezető alelnöke.

A Mountain Lion újdonságai között található az új Üzenetek alkalmazás, az Értesítési központ, a rendszerszintű megosztási funkció, a Facebookkal való integráció, a Diktálás, az AirPlay-tükrözés és a Game Center. Az iCloud szolgáltatás integrációja révén egyszerűen állítható be a Mail, a Kontaktok, a Naptár, az Üzenetek, az Emlékeztetők és a Jegyzetek alkalmazás, és naprakész állapotban tarthatók a személyes fájlok – például az iWork-dokumentumok – a felhasználó összes készülékén. A Mountain Lion rendszerről az apple.com/osx/specs oldalon olvashatók további részletek, és ugyaninnen tölthető le a rendszer.

A Mac App Store, mely a világ legnagyobb és leggyorsabban növekvő PC-szoftveráruháza, a Mountain Lion mellett többek között a következő kategóriákban kínál több ezernyi további alkalmazást: oktatás, játékok, grafika és dizájn, életstílus, hatékonyságnövelő alkalmazások és segédprogramok. Az áruház felhasználói válogathatnak az újdonságok és a kiemelt alkalmazások között, melyek egy része már a Mountain Lion új funkcióit is kihasználja. Emellett megismerhetik az áruház szakértőinek kedvenceit, megtekinthetik az ingyenes és megvásárolható alkalmazások toplistáit, valamint felhasználói értékeléseket, ismertetőket is olvashatnak. Az áruházról bővebb információ az apple.com/mac/app-store címen található.