modern.IE: Microsoft fejlesztői csomag webes teszteléshez

Január végétől minden fejlesztő, így a hazai szakemberek számára is megnyílik a lehetőség arra, hogy az ingyenes modern.IE fejlesztői eszközök segítségével teszteljék weboldaluk hibátlan működését legyen szó Internet Explorerről vagy más modern böngészőről.

modern.IEMindemellett a modern.IE-n keresztül – a Microsoft és a BrowserStack megállapodásának köszönhetően – a fejlesztők három hónapig ingyen használhatják a webes alkalmazás szolgáltatásait.

Annak érdekében, hogy a fejlesztők minél több időt fordíthassanak innovatív megoldásokra, a Microsoft korszerű fejlesztői csomagot és tesztkörnyezet bocsájt rendelkezésükre. A modern.IE eszközcsomag indulásával párhuzamosan elindul a Microsoft és a BrowserStack együttműködése, amelynek köszönhetően a fejlesztők ezen túl bármilyen Windows operációs rendszer alatt futó böngészőben díjmentesen tesztelhetik oldalukat.

Minden fejlesztő, aki a modern.IE oldalon keresztül látogat el a BrowserStack oldalára három hónapig ingyen használhatja az ott elérhető szolgáltatásokat. A BrowserStack egy professzionális webes alkalmazás, amelyben 30 percig tesztelhetők az oldalak szinte az összes létező operációs rendszerben, legyen az akár számítógép, vagy mobil eszköz.

Az Internet Explorer 9 és a közelmúltban megjelent Internet Explorer 10 egy teljesen új fejezetet jelent az IE böngésző történetében. A Microsoft mérnökei számos meghatározó, a felhasználók igényeire szabott változtatásokat hajtottak végre: egyebek mellett a frissítések automatikus elfogadása, így a felhasználók mindig a legfrissebb IE-t tudják használni, a platform előnézeti funkció (Platform Preview) beiktatása segíti a hibák minél előbbi felimserését, az IE teljes mértékben követi webes sztendedeket, mindez párosulva remek teljesítménnyel és fejlett érintés alapú vezérléssel.

A tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy azok a fejlesztők, akik az Internet Explorer korábbi változatain szeretnék tesztelni oldalaikat, kihívással szembesülnek; különösen igaz ez akkor, ha nem Windows rendszert futtató eszközre fejlesztenek. A Microsoft célja, hogy a lehető legjobb weboldalak készüljenek el, s a fejlesztők több időt tudjanak innovációra fordítani, kevesebb idő menjen el az oldalak tesztelésével. Ezért bocsájtja a szakemberek rendelkezésére a modern.IE csomagot.

A modern.IE csomag tartalmaz egy varázslót is, amely megkeresi a gyakori kódolási gyakorlatokat, amelyek megakadályozzák a felhasználókat abban, hogy a legsimábban böngésszenek az adott weblapon.

A modern.IE fejlesztői csomagról bővebb információ Ryan Gavin, az Internet Explorer ügyvezető igazgatójának blogbejegyzésében található.