Mi a három fő előnye a havidíjas keresőoptimalizálás konstrukciónak?

havidíjas keresőoptimalizálás

A sikerdíjas keresőoptimalizálás kontra havidíjas keresőoptimalizálás témakörben már sok írás megjelent korábban. Ebben a cikkben a havidíjas keresőoptimalizálás fontos előnyeire szeretném felhívni a figyelmet, ez különösen akkor lehet előnyös, ha a keresőoptimalizálás olasz nyelven vagy más népszerű idegen nyelven történik.

A havidíjas keresőoptimalizálás esetén kiszámítható a költségünk. Előre egy évre lebontva tudjuk, hogy cégünknek ennyibe fog kerülni havonta ez a szolgáltatás. Kicsit olyan ez, mint az internet előfizetés. Előbb utóbb nálunk is valószínűleg a céges költségkalkuláció része lesz a seo. Persze csak azoknak a cégeknek, akik nem csak az internetes jelenlét fontosságát ismerik fel, hanem azt is, hogy nem mindegy, hogy weboldaluk vajon a találati lista első vagy második oldalán található-e. Arról már nem is beszélve, hogy hatalmas különbség van a találati lista első és második helyezettje vagy mondjuk a lap alján elhelyezkedő kilencedik vagy tizedik hely között, ahol az utóbbiak természetszerűleg alig kapnak kattintásokat.

A másik fontos szempont a havidíjas kereső optimalizálás mellett, hogy ebben az esetben több kulcsszóra vagy kulcsszó-csoportra is optimalizálva lesz oldalunk.

Harmadik és talán a legfontosabb érv, hogy a seo cég folyamatosan dolgozni fog oldalunk optimalizálásán. Sokan persze könnyelműen legyintenek, hogy erre miért is van szükség?

És mi van akkor, ha egy új versenytárs, sőt rosszabb esetben sok új versenytárs hirtelen megjelenik és könnyeden letaszítja oldalunkat a találati lista éléről. És ezt garantálom, hogy minden egyes kemény kulcsszóra előbb utóbb ez lesz. Ha egy kulcsszó eléggé perspektívikus, mindig lesz új versenytár, aki megpróbálkozik a találati listára betörni.

Persze nem azt akarom mondani, ha folyamatos seo tevékenységet folytatnak oldalunkon, akkor ennek nincs esélye. De természetesen van, de sokkal kisebb mintha nem foglalkozna egy seo cég folyamatosan az oldalunkkal. Egy dologgal azért nem árt tisztában lenni, nemhogy nem mi írjuk a google kereső algoritmusát, de a google-n kívül ezt senki nem is ismeri pontosan. Egy seo cégnek a tapasztalata segít abban, hogy kiválassza, hogy az épp aktuális algoritmus változáskor, a több száz figyelembe veendő faktor közül melyik a fontosabb és melyik kevésbé.