Megjelent a 700 lumenes, ultrafényes, Eco-LED fényforrású ASUS B1M projektor

Az ASUS B1M ultrafényes, vezeték nélküli LED-es projektor rövid vetítési távolságú lencsét és 700 lumen fényerejű Eco-LED fényforrást biztosít, és képes Wi-Fi-n keresztül megjeleníteni a noteszgépek, táblagépek és okostelefonok tartalmát.
F687BEF48A_70481_b
Az ASUS ma bejelentette B1M jelű, hordozható, ultrafényes, vezeték nélküli LED-es projektor megjelenését. Az eszköz az ASUS Wi-Fi Projection technológia használatával lehetővé teszi, hogy használója vezetékek nélkül tarthasson előadást vagy vetíthessen videókat. A professzionális használatra tervezett B1M egy rövid vetítési távolságú projektor, amely olyan helytakarékos és könnyű, hogy kényelmesen elfér egy aktatáskában vagy hátizsákban. A B1M nagy, 700 lumen fényerejű, mégis alacsony üzemi hőmérsékletű Eco-LED fényforrást használ, így gyakorlatilag azonnal be- és kikapcsolható, és a hosszú élettartam miatt a hosszabb időre vetített összköltség is lényegesen alacsonyabb.

Kompakt, hordozható Wi-Fi projektor – semmi szükség vezetékekre
Az ASUS B1M ultrafényes, vezeték nélküli LED-es projektor mindössze 900 g súlyú, és az asztalon nem foglal el több helyet, mint egy DVD-lemez tokja, így kényelmesen hordozható és a legkisebb tárgyalókban is használható. A B1M tovább csökkenti a terheket azzal, hogy az ASUS noteszgépek hálózati adapterét is használni tudja (a legalább 65 watt teljesítményűeket), így nem kell külön tápegységet cipelni, ha a noteszgép egyébként fel van töltve.

Az ASUS B1M-ben egy kis Wi-Fi adapter is található a notesz PC-k, illetve az Android- és iOS-készülékek közvetlen, vezeték nélküli csatlakoztatásához. Nem kell tehát külön videokábelt vinni csak a bemutatók miatt; illetve a PPT-, dokumentum- és multimédia-fájlok a szoba bármely pontjából vezeték nélkül megjeleníthetők a B1M-en. Az Androidos és iOS-készülékek vezeték nélküli távirányítóként is használhatók az előadások során, vagy akár valós időben megjegyzések fűzhetők velük az egyes diákhoz.

016BE6EDC1_70480_b

Tartós, alacsony üzemi hőmérsékletű LED-es fényforrás
Az ASUS B1M-ben egy higanymentes, 30 ezer óra élettartamú Eco-LED fényforrás található a karbantartási és lámpacsere-költségek csökkentése érdekében. A 700 lumen fényerő és a továbbfejlesztett DLP® vetítési technológia eredményeképpen a B1M kiváló képet tud vetíteni 100%-os NTSC színtelítettséggel, éles, 1280 x 800 képpontos (WXGA) felbontással.

A rövid vetítési távolságú lencsék a vászontól mindössze egy méterről akár 51 hüvelyk (130 cm) átmérőjű képet képesek vetíteni, így a B1M ideális kis térben történő előadásokhoz, ahol egyébként csak a noteszgép kis képernyőjét lehetne nézni.

Az Eco-LED fényforrás alacsony üzemi hőmérsékletének köszönhetően a B1M bemelegedési és lehűlési ideje rövid: akár öt másodperc alatt használatba vehető, illetve azonnal kikapcsolható és elcsomagolható. A kétféle magasságra állítható, lehajtható lábakkal a B1M gyorsabban üzembe helyezhető, mint más, csavaros lábú projektorok; az automatikus trapéztorzítás-korrekció pedig automatikusan beállítja a projektort, hogy szabályos téglalap alakú képet vetítsen.

Rugalmas videobemenetek és kiváló minőségű hangszórók
A sokféle videobemeneti csatlakozó azt jelenti, hogy az ASUS B1M a vetítéshez a bemeneti források nagy választékát képes használni; az USB-csatlakozó és az SD-kártyahely pedig lehetővé teszi a vetítést közvetlenül a pendrive-ról vagy memóriakártyáról. Mivel a népszerűbb fájlformátumokat, mint a Microsoft Office dokumentumok és PDF, a B1M saját maga is képes kezelni, akár noteszgépre vagy kézi készülékre sincs szükség a használatához. A beépített kétwattos, az ASUS SonicMaster audiotechnológiájával feljavított sztereo hangszórópár erős és tiszta hangot biztosít külön külső hangszórók nélkül is.

ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK
Az ASUS B1M ultrafényes, vezeték nélküli LED-es projektor hazai megjelenése nyár elején várható.