Leválasztható táblagéppel felszerelt Asus Transformer AiO PC

Windows 8-as PC androidos táblagéppel, otthoni szórakoztató eszköz hangkereséssel, két professzionális monitor és egy zsebrevágható router – mindez a CES 2013 rendezvényen.Az ASUS a CES 2013-on bejelentette a Transformer AiO megjelenését. Ez a világ első olyan all-in-one Windows 8-as PC-je, amelynek leválasztható 18,4 hüvelykes képernyője önálló androidos táblagépként is szolgál. Az ASUS ugyanitt mutatta be a nagyközönségnek a Qube with Google TV médiafolyam-lejátszót (media streamer), amely hatalmas mennyiségű online szórakoztató tartalmat tesz elérhetővé a HDTV készülékeken; a PA249Q ProArt és a VG248QE Fast Gaming monitorokat; illetve a WL-330NUL Pocket Router eszközt, amely a világ legkisebb útválasztója, és amely nagymértékben megkönnyíti a vezeték nélküli csatlakozást az úton lévők számára.ű

ASUS Transformer AiO PC
ASUS Transformer AiO PC

ASUS Transformer AiO — a világ első leválasztható táblagéppel rendelkező all-in-one PC-je

A Transformer AiO a világ első olyan all-in-one felépítésű PC-je, amelynek leválasztható képernyője önálló táblagépként is funkcionálhat és háromféleképpen használható. A Transformer AiO egy teljes kiépítésű, Windows 8-at futtató asztali PC, amelynek erejét a 3. generációs Intel® Core™ processzor és az NVIDIA® GT 730M grafikus kártya adja a kiemelkedő többfeladatos működés és szórakoztató teljesítmény érdekében. A 18,4”-es Full HD IPS képernyő ragyogó képe 178 fokos szögben látható, hogy könnyebb legyen megosztani az élményeket a barátokkal és a családtagokkal. Az ASUS SonicMaster audiotechnológia magával ragadó hangja zenehallgatásnál, filmnézésnél, illetve bármilyen egyéb szórakozásnál is gondoskodik az élményről.

Ha a képernyőt leemeljük az asztali PC állványáról, akkor a Transformer AiO egy grandiózus méretű táblagéppé változik, amely két különböző operációs rendszerével nagyon eltérő táblagépes igényeket is ki tud szolgálni. A Wireless Remote Desktop technológia fenntartja a nagysebességű vezeték nélküli kapcsolatot az állvánnyal (PC Station) a Windows 8 teljes körű távoli, a többujjas érintőképernyő használatával történő vezérléséhez. A Transformer AiO azonban zökkenőmentesen, egyetlen gombnyomásra képes önálló, négymagos NVIDIA® Tegra® 3 processzorral felszerelt Android 4.1-es táblagéppé változni. A beépített fogantyúja révén az eszköz kényelmesen hurcolható szobáról szobára, és a saját beépített támasztéka megfelelő szögben tartja, ha leteszik az asztalra.

Qube with Google TV médiafolyam-lejátszó hangkereséssel és mozgásérzékelős irányítással

Az ASUS Qube with Google TV egy olyan kompakt, androidos alapokra épülő szórakoztató eszköz, amely a HDTV-zés élményét azonnal hatalmas mennyiségű tartalommal bővíti ki. A Google TV platformra épülő Qube with Google TV az első mozgásérzékelős vezérléssel és hangkereséssel felszerelt Google TV eszköz, amelynek exkluzív, ASUS által tervezett felhasználói felülete egyedi lehetőséget kínál a letöltött alkalmazások csoportosítására, a kényelmesebb kezelhetőség érdekében. A Google Play azonnali hozzáférést kínál a szórakoztató tartalmak széles választékához: filmekhez, tévéműsorokhoz, alkalmazásokhoz és játékokhoz. A Qube with Google TV emellett kép-a-képben szolgáltatást is kínál és a kidolgozott Chrome webböngésző használatára is képes. A mozgásérzékelés jól kiaknázható a játékokkal, emellett a Qube with Google TV androidos okostelefonokról és táblagépekről is vezérelhető a (Google Play Store-ból elérhető) Mobile Remote app for Android alkalmazással. A Qube with Google TV-hez gyárilag 50 GB of ASUS WebStorage tárhely is jár.

PA249Q ProArt és VG248QE Fast Gaming monitorok munkához és játékhoz

Az ASUS PA249Q ProArt páratlanul precíz színvisszaadással szolgálja azokat a felhasználókat, akiknek professzionális minőségű képernyőre van szükségük. A 24”-es PA249Q ProArt 1920 x 1200-as felbontású, 16:10-es képarányú és 178 fokos betekintési szögű IPS kijelzővel van felszerelve. A gyárban a kategóriában elérhető lehető legnagyobb színhűség elérésére előre bekalibrált (∆E <5)  PA249Q ProArt hattengelyes színvezérlést és kiemelkedő színtér-visszaadást kínál (99% Adobe RGB, 103% NTSC és 100% sRGB).

Az ASUS QuickFit Virtual Scale a tényleges méretben jeleníti meg a képeket és a dokumentumokat a képernyőn azért, hogy valóban „azt kapd, amit látsz”. Az ötirányú navigációs gomb kényelmesen hozzáférhetővé teszi a képernyő beállításait, míg a szabad döntés, átfordítás, elforgatáss és magasságállítás lehetőséget ad a kényelmes nézési szög megkeresésére. A PA249Q emellett négy USB 3.0 porttal is fel van szerelve az átmenő kapcsolatok kezeléséhez, ami az USB 2.0-nál akár 10-szer is gyorsabb adatátvitelt kínálhat a kompatibilis eszközökkel.

A szintén 24”-es ASUS VG248QE a játékokban elérhető legmagasabb képkockasebesség elérésére készült képernyő. 144 Hz-es frissítési frekvenciájának és 1 milliszekundumos (GTG) válaszidejének köszönhetően a VG248QE natívan támogatja a magasabb képfrissítési frekvenciákat (FPS beállítások), nem úgy, mint a 120 Hz-es vagy annál kisebb képfrissítésű képernyők, illetve sokkal folyamatosabbá teszi a képernyőn látható mozgásokat. A VG248QE 1920 x 1080-as Full HD felbontása és 80 000 000:1 ASUS Smart kontrasztaránya felel az éles, kristálytiszta részletekért még a rosszul megvilágított játékkörnyezetekben is. Az ASUS VG248QE támogatja az NVIDIA® 3D Vision™ 2 technológia használatát, HDMI, DisplayPort és dual-link DVI-D csatlakozókkal rendelkezik. A felhasználók kényelmére is figyeltek a szabad döntés, elforgatás, elfordítás és magasságállítás lehetőségével.

WL-330NUL Pocket Router – a világ legkisebb Wi-Fi útválasztója

Az ASUS WL-330NUL Pocket Router a világ legkisebb teljes funkcionalitású vezeték nélküli útválasztója, amelyet úgy terveztek, hogy a lehető legkényelmesebb Wi-Fi online kapcsolatot nyújtsa a lakástól vagy az irodai hálózattól távol is. Az USB-s flash meghajtóknál alig nagyobb, mindössze 25 grammos WL-330NUL Pocket Router egyetlen Ethernet-csatlakozójával rácsatlakozik egy vezetékes hálózatra és 802.11b/g/n Wi-Fi szabványú vezeték nélküli kapcsolattal bővíti a hálózatot.

A noteszgép USB-portjáról meghajtott vagy közvetlenül egy aljzatba csatlakozó WL-330NUL Pocket Router saját, biztonságos vezeték nélküli hotspotként működik a vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolat kényelmes megosztásához több vezeték nélküli eszköz felé. A WL-330NUL Pocket Router USB Ethernet adapterként is használható azokhoz a noteszgépekhez, amelyekből kihagyták az Ethernet-csatlakozót, így kiváló útitársa lehet a karcsú Ultrabook™-oknak.

Elérhetőség és árak

A következő termékek bizonyos piacokon az alábbi időpontoktól lesznek kaphatók a hivatalos ASUS-viszonteladók válaszékában. A további információkért keresse a helyi ASUS képviseletet.
·    ASUS Transformer AiO: 2013 1. negyedévétől
·    ASUS Qube with Google TV: az USA-ban 2013 1. negyedévének vége felé
·    ASUS PA249Q ProArt monitor: 2013 márciustól
·    ASUS VG248QE Fast Gaming monitor: 2013 januártól
·    ASUS WL-330NUL Pocket Router: 2013 februártól