Kétsávos USB-N66 N900 USB Wi-Fi adapter az Asus-tól

A kétsávos ASUS USB-N66 N900 USB Wi-Fi adapter 450 Mbps átviteli kapacitást kínál a 2,4 és 5 gigahertzes tartományokon, normál és nagy teljesítményű móddal a nagyobb lefedettséghez. A szabadalmaztatott, ortogonális elrendezésű antennák feljavítják az átvitelt, a szoftveres AP funkció pedig lehetővé teszi a kapcsolat megosztását.

Kétsávos ASUS USB-N66 N900 USB Wi-Fi adapter
Kétsávos ASUS USB-N66 N900 USB Wi-Fi adapter

Az EA-N66 Ethernet adaptert követően bemutatkozik az USB-N66 is, ami a testvérmodellel megegyező felépítést és teljesítményt kínál. A kétsávos N900-as RT-N66U routerhez passzoló adapter hamarosan hazánkban is megvásárolható lesz, méghozzá 21 900 Ft-os ajánlott végfelhasználói áron.

Az ASUS kétsávos USB-N66 N900 USB Wi-Fi adaptere gyors, 450 Mbps sebességű kapcsolatot kínál a 2,4 és az 5 gigahertzes tartományban, remekül támogatva a különféle online felhasználói szokásokat, a mindennapos webböngészéstől egészen az intenzív HD-lejátszásig és játékokig. A szabadalmaztatott, ortogonális antennaelrendezés és a műalkotásszerű piramisforma együtt egy olyan vonzó terméket eredményez, amely felerősíti a jeleket és megnöveli a vezeték nélküli hatótávolságot. Normál módról nagy teljesítményű módra lehet váltani, ami megháromszorozza az átviteli teljesítményt, és akár 150 százalékkal megnöveli a lefedettséget – vagyis ez egy tökéletes eszköz nagyobb házakhoz, irodákhoz és többemeletes helyszínekhez. A szoftveres hozzáférési pont funkcióval kényelmesen megosztható az internetkapcsolat, ami különösen üzleti utazók számára igen hasznos.

A piac legnagyobb teljesítményű és lefedettségű USB-s Wi-Fi adaptere
Az USB-N66 a Multiple Input Multiple Output (több be- és kimenet, MIMO) nevű technológiát használja a többtranszmitteres, kétsávos, 450 Mbps sebességű működés megvalósítására, egyszerre használva a 2,4 és az 5 gigahertzes frekvenciatartományt. A 2,4 gigahertzes sáv a legjobb a mindennapos online tevékenységekhez, például a böngészéshez vagy a közösségi hálózatok látogatásához; az 5 gigahertzes sáv pedig csökkenti az akadásokat és késleltetéseket csökkentve segíti a sima HD-lejátszást és az internetes játékot, no meg a gyorsabb letöltéseket. Az USB-N66 a normál mód mellett egy nagy teljesítményű módot is kínál; a felhasználók szabadon válthatnak a kettő között. Nagy teljesítményű módban megháromszorozódik a jelerősség, így a lefedettség akár 150 százalékkal megnövelhető, messzebb is elérhetővé téve a vezeték nélküli jeleket. Nagy teljesítményű módba kapcsolva az USB-N66 könnyebben megbirkózik a szokásos akadályokkal is, például az otthoni vagy irodai falakkal és bútorokkal. Különösen jól teljesít az eszköz a nagy távolságú Wi-Fi átvitelben: konzisztens jelerősséget biztosít a távoli készülékek számára is.

A szabadalmaztatott, ortogonális antennarendszer megnöveli a Wi-Fi teljesítményt
Az USB-N66 az ASUS kutatási-fejlesztési részlege által kidolgozott piramisforma kettős célt szolgál. Egyrészt vonzó és művészi megjelenést, a vezeték nélküli hálózati eszközök között teljesen egyedi formát ad a készüléknek. Ugyanakkor az USB-N66 piramis alakú házába három, szabadalmaztatott, ortogonális elrendezésű antenna került bele, ami csökkenti az antennák közti interferenciát és javítja a jelek terjedését. A felhasználóbarát kivitelű USB-N66 azonnali bővíthetőséget kínál bármely asztali vagy notesz PC vezeték nélküli funkcióihoz, legyen az akár otthon, az irodában, vagy útközben.

A dedikált, szoftveres hozzáférési ponttal egyszerű a kapcsolat megosztása
A szoftveres AP-n keresztüli internetkapcsolat-megosztás azt jelenti, hogy az USB-N66 igen hasznos társa lehet az üzleti felhasználók és utazók számára, mivel egyetlen kapcsolat azonnal megosztható több készülék között. A hozzáférés-vezérlési listák (ACL) kezeléséhez a WLAN-ok gyors kialakítása, valamint az Internet Connection Sharing (ICS) protokoll kezelése is társul, vagyis a egyszerűen kezelhetők a jogosultságok és bármely PC azonnal vezeték nélküli hozzáférési ponttá alakítható, ahol csak elérhető Wi-Fi.