Keress vendégeket a neten, akikre főzhetsz!

A vendéglátók és a vendégek összeboronálásával az otthoni vendéglátás új mederbe terelését tervezi egy izraeli vállalkozás.

A házias koszt szerelmesei ezentúl könnyedén megízlelhetik mások családi konyháit, mert hamarosan beindul négy izraeli fiatal új vállalkozása, amely egy honlap segítségével összepárosítja jövendő vendégeikkel a másokra főzni vágyókat.

A mások otthonaiban való elszállásolást szervező AirBnb vagy a helyiekkel megismertető CoachSurfing honlapokhoz hasonlatosan étkezésre lehet jelentkezni illetve felajánlkozni a HomeDine.in nevű honlapon, amely jelmondata szerint jó evést és otthonos légkört kínál egymást megismerni és egymás főztjét megkóstolni vágyó idegeneknek.

Sagiv Ofek, az ötlet gazdája és az új vállalkozás vezetője szerint komoly igény van egy ilyen szolgáltatásra. „Nagymamám szeret főzni, de mindig egyedül eszik” – mondta a Jerusalem Post című izraeli angol nyelvű napilapnak ötlete eredetéről. „A család elköltözött, és nagymama szeretne embereket hívni magához egy közös étkezésre.”

forrás MTI