Jön a Gran Turismo 6 a PlayStation 3-ra

A mai napon a játék megjelenésének 15. évfordulóját ünneplő rendezvényen, a Sony Computer Entertainment bejelentette a Gran Turismo®6 érkezését. A 70 millió példányban értékesített PlayStation® játék hatodik része várhatóan az ünnepekkor kerül forgalomba.

Gran Turismo6

A Playstation 3 platformra készülő GT6™ új szintre emeli a valósághű játék élményét. Az „autóverseny szimulátor” újratervezett felhasználói felülettel, lenyűgöző új pályákkal, új autókkal, továbbfejlesztett közösségi funkciókkal, valamint okostelefon és tablet kompatibilitással érkezik. A 2010 óta tízmillió példányban értékesített GT5™ versenypályái és autói a hatodik részben is megmaradnak, azonban a legfrissebb verzió számos újdonságot tartogat.

A játékban a veterán, az országúti és a versenyautókkal összesen 1200-ra emelkedett a vezethető autók száma, amely a későbbiekben online tartalommal fog bővülni. A többezer aerodinamikus alkatrésznek köszönhetően szinte mindegyik autó a játékosok kedve szerint fejleszthető.

A 15. születésnapi ünnep helyszíne, Silverstone csak egy a 7 új pálya közül, amely az új verzióban versenyezhető lesz. Ezzel a végigjárható utak száma 33-ra emelkedik, amelyek ráadásul a 19 újdonsággal együtt már 71 különböző módban lesznek elérhetőek. A továbbfejlesztett útvonalgeneráló funkció több tíz négyzetkilométernyi gyönyörű tájat mutat be, többek között a lenyűgöző Andalúziai régiót.

A Gran Turismo™ együttműködő partnereivel folyamatosan a virtuális és valós vezetés közötti határvonal elmosódásán dolgozik. Ezek közül az egyik legismertebb a Nissan közreműködésével megvalósuló GT Academy, amely 2008 óta számos autóversenyző tehetséget fedezett fel. A születésnapi rendezvényen a bejelentették, hogy a 2013-as verseny minden eddiginél nagyobb szabású és különlegesebb lesz, amelyre már a júliustól letölthető exkluzív online GT6™ demoval által lehet.

Az új együttműködések között különlegesen figyelemre méltó még a kerékgumikat gyártó Yokohama és felfüggesztéseket gyártó KW Automative vállalatok. Mindketten aktív résztvevői a lakossági piacnak és a versenyiparnak, így nagy segítséget nyújtottak a játék technikai tervezésének fázisában.

A Gran Turismo 15 éves ünnepségén résztvevők már egy GT6™ demo verzióval kipróbálhatták a Silverstone-i versenypályát, és a valóságban is mehettek egy kört Audi, Ford, Jaguar, KTM, Mercedes-Benz, Nissan és Toyota autókban.

További információ a Gran Turismo™6-ról itt található:
www.gran-turismo.com.