Ingyenes QlikView mobilalkalmazás a 2012-es foci EB-re

A labdarúgó EB-re készített ingyenes alkalmazást a világ vezető üzleti intelligencia fejlesztője, a QlikView. A Kick-It & Qlik-It nevű szoftverből gyakorlatilag bármit megtudhatunk az elmúlt 50 év focitörténelméről, de statisztikákat is készíthetünk egyéni érdeklődésünknek megfelelően. A program szerint a spanyolok nyerési esélye a legnagyobb, 25,2 százalékos.

Új, ingyenes alkalmazást fejlesztett az Ukrán-Lengyel közös foci EB-re a világ egyik vezető üzleti intelligencia gyártója, a QlikView. A szoftver arra is alkalmas, hogy a legkülönbözőbb valószínűségeket számoljunk vele, így kiderül például, hogy Spanyolországnak van a legtöbb esélye a győzelemre, mégpedig 25,2%. Ugyanerre a németeknek 17,4, a hollandoknak pedig 12,6 százalékos esélyük van, míg az íreknek már csak 1,4, de a házigazda lengyeleknek is csak 1,6. Persze ezek nem jóslatok, csak statisztikai adatok, és a fociban minden megtörténhet – teszi hozzá a cég.

De néhány kattintással bárki megtudhatja, hogy Patrick Kluivert és Ruud van Nistelrooy lőtték a legtöbb holland EB-gólt, fejenként hatot; vagy hogy pontosan mi az összefüggés a játékosok magassága és a fejes gólok között. Megnézhetjük, melyik pozícióban osztották ki a legtöbb sárgalapot, vagy kik voltak a legfiatalabb és legidősebb játékosok a bajnokság eddigi történetében.

Az alkalmazás bárki számára ingyen letölthető a http://eu.demo.qlikview.com/ címen, és bármely típusú mobil eszközön fut.