Huawei MediaPad 7 Lite és Huawei MediaPad 10 FHD

A Huawei bemutatta népszerű táblagép-termékcsaládjának két legújabb modelljét a berlini IFA kiállításon. A négymagos, csúcskategóriás Huawei MediaPad 10 FHD, illetve az alsó-közép kategóriában versenyző Huawei MediaPad 7 Lite a gyártó tervei szerint 2012 negyedik negyedévétől lesz elérhető Európában.

„A Huawei MediaPad sikerére építve szeretnénk nyitni mind a belépő szint, mind pedig a prémium kategória felé. A felhasználók elsősorban multimédiás tartalmak megtekintésére, játékra és böngészésre használják táblagépeiket, így a fejlesztés során az ezeket kiszolgáló funkciókat helyeztük előtérbe” – mondta Lars-Christian Weisswange, a Huawei Device nyugat-európai piacokért felelős alelnöke.

Huawei MediaPad 10 FHD – A szórakoztatás magas foka

Huawei MediaPad 10 FHD
Huawei MediaPad 10 FHD

A négymagos processzorral és 16 magos grafikus vezérlővel felszerelt tablet teljesíti a mozifilmek és videojátékok szerelmeseinek legmagasabb elvárásait is. Az 1920×1200 pixeles full HD felbontású, 25,4 centiméter átmérőjű IPS multi-touch kijelző kiemelkedő vizuális élményt garantál, miközben a beépített Dolby® SurroundSound hangszórók gondoskodnak a zenei aláfestésről. A háttérben egy négymagos, 1,4 GHz-es processzor dolgozik, amelynek nem okoz gondot a szélesvásznú 3D játékok vagy a nagyfelbontású videoklipek futtatása sem.

Az Android 4.0 operációs rendszerrel működő készülék 8GB csak olvasható memóriája bőséges tárhelyet biztosít az alkalmazásoknak és médiatartalmaknak, microSD™-kártyával pedig akár 32 GB-ig bővíthető. A Huawei MediaPad 10 FHD 300 Mbps (WiFi b/g/n) sebességű adatkapcsolatot biztosít, és hogy ne szakadjon meg az élmény, a készüléket 6.600 mAh kapacitású akkumulátorral látták el, amely akár 8 órán keresztül kitart. A tablet 1,3 megapixeles előlapi kamerája lehetővé teszi a videochatelést, míg a 8 megapixeles, autofókuszos hátlapi kamera ideális pillanatfelvételek készítésére.

Huawei MediaPad 7 Lite – Egyszerűen és könnyedén

Huawei MediaPad 7 Lite
Huawei MediaPad 7 Lite

A Huawei MediaPad 7 Lite azoknak a belépő szintű készüléket kereső felhasználóknak lehet jó választás, akik előnyben részesítik a designt és az alacsony árat. 193x120x11 milliméteres mérete és mindössze 380 grammos tömege alapján ez a táblagép pehelysúlyú versenyzőnek tűnik, technológiai jellemzői azonban bebizonyítják, hogy komolyan kell venni. A 17,78 centiméteres, kapacitív WSVGA kijelző kristálytiszta képet ad, miközben az 1 GB RAM-mal rendelkező, 1,2 GHz-es, egymagos processzor gyors és megbízható teljesítményt nyújt. Az útközben történő használathoz a 4.100 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátor biztosít elegendő energiát. Ez a készülék is rendelkezik mind előlapi, mind egy 3,2 megapixeles hátoldali kamerával, 8 GB ROM-ja pedig microSD™-kártyával szintén 32 GB-ig bővíthető. A wifi-kapcsolaton kívül a Huawei MediaPad 7 Lite támogatja a HDSPA-, az EDGE- és az UMTS-alapú internetkapcsolatot is, valamint a Bluetooth® 3.0, Micro-USB 2.0 és HDMI szabványú csatlakozást.

A Huawei MediaPad 10 FHD 429 euró, a Huawei MediaPad 7 Lite pedig 249 euró ajánlott kereskedői áron kerül forgalomba Németországban.