Game World játékportált indít az LG

Az LG Electronics (LG) Smart TV játékportált indít Game World néven. Az LG a kényelmes szórakozást nyújtó 3D játékok új korszakára felkészülve olyan játékportált fejlesztett ki CINEMA 3D Smart TV termékcsaládjához, amelynek kezelőfelülete felhasználóbarát keresést és vásárlást tesz lehetővé, a játékok pedig két- illetve háromdimenziós formátumban egyaránt élvezhetők. Többségük az LG Magic Remote mozgásérzékelős távirányítóval, illetve bármely más gyártó játékvezérlőjével is használható.

„A Game World kínálatában több korosztály számára elérhetők játékok, amelyek nagy többsége háromdimenziós.” – nyilatkozta Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. „A portál kínálatában az LG CINEMA 3D Smart TV-kre fejlesztett és számos már jól ismert játék is szerepel majd. Az LG 3D tévék által kínált lehetőségek kiaknázásával a Game World új távlatokat nyit majd a 3D játékok világában.”

Az egyszerű kezelhetőség már a főmenüben is megmutatkozik, ahol négy kategória segíti a gyors eligazodást: Ajánlott (Featured), Legnépszerűbb (Top Chart), Új (New) és Műfaj (Genre). Az Ajánlott kategória a legizgalmasabb játékok közül válogat: itt szerepelnek többek között az LG által ajánlott játékok is. A Legnépszerűbb kategória a legkeresettebb fizetős és ingyenes játékokhoz nyújt hozzáférést. Az Új menüpontban a Game World legújabb játékai érhetők el, míg a Műfajban a következő rendszerezés segít a választásban: akció, kaland, ügyességi, logikai, szerepjáték (RPG), lövöldözős, szimuláció, sport és stratégia.

A Game World főmenüjében egy oktatóanyag is rendelkezésre áll, amely útmutatókat és tanácsokat nyújt a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító, illetve a különböző játékvezérlők kezeléséhez. A Játékaim (My Games) menüpontból az összes már megvásárolt játék elérhető, és a leggyakrabban használtak listája is megtekinthető, így könnyen megtalálható a következő nagy kedvenc. A Game World nagy többségében családbarát kínálata, az LG Magic Remote távirányító kézmozdulat- és mozgásérzékelő funkcióival vezérelhető, a játékok többsége pedig 3D-ben is játszható.

A Game World az év második felében lesz elérhető világszerte.