Egy terabájtos Verbatim GT hordozható külső meghajtók USB 3.0-val

A legújabb Verbatim GT Portable Hard Drive erőteljes tuningon esett át, kapacitása akár egy terabájt és támogatja az USB 3.0 szabványt, ami a korábbiakhoz képest tízszer gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé.

Verbatim GT Portable Hard Drive
Verbatim GT Portable Hard Drive

Kék vagy vörös színével és a legendás versenyautókra jellemző fehér csíkjaival ez a vékony külső merevlemez igazán feltűnő adattároló eszköz bármelyik felhasználó kezében. Az egységek hátulján található két vörös színű állapotjelző fény, amelyek szintén egy versenyautó féklámpáira hasonlítanak.

Egy másik fontos tuningelem az egyedi írásvédelmi kapcsoló, ami megakadályozza az adatok véletlen törlését hasonló módon az SD-kártyákon található írásvédelmi kapcsolóhoz.

Az eszközök előre le vannak formatálva FAT-32 formátumúra és azonnal készen állnak arra, hogy használatba vegyük őket PC-vel vagy bármilyen Mac eszközzel. A meghajtókon megtalálható a Nero BackItUp Essentials szoftver, amelynek segítségével a felhasználók teljeskörű biztonsági mentést készíthetnek rendszerükről, emellett beállíthatnak rendszeres, időponthoz kötött mentést is akár titkosítva és jelszóval védve.

Verbatim GT Portable Hard Drive
Verbatim GT Portable Hard Drive

A Verbatim Green Button energiatakarékossági funkciója csökkenti az energiafelhasználást és megnöveli a merevlemezek várható élettartamát alvó állapotba helyezve a meghajtót, amikor csak ezt a felhasználó szeretné. Beállíthatjuk az alvó módot 10 perc inaktivitás után, vagy beállíthatjuk a 10 perc többszörösét egészen 120 percig. Az asztalon levő zöld ikonra kattintva azonnal alvó állapotba helyezhetjük a merevlemezt, de azt is választhatjuk, hogy ez egyáltalán ne történjen meg.

A 195 x 121 x 33 milliméteres (hosszúság x szélesség x magasság) külső meghajtót USB felvételek elkészítésére is használhatjuk.

Verbatim GT Portable Hard Drive
Verbatim GT Portable Hard Drive

Számos televízió rendelkezik manapság egy vagy több USB porttal. A felhasználók számára az már teljesen megszokottá vált, hogy fényképeiket és videóikat a TV-hez csatlakoztatott USB-eszközökről nézzék meg.  Napjainkban egy új USB-funkció is megjelent a televízióknál, az USB-felvétel. Ha mostanában vásároltunk új TV-t, jó eséllyel tartalmazza ezt a funkciót, különösen, ha közép-, vagy felsőkategóriás modellről van szó. Az USB-felvétel lehetővé teszi, hogy a televíziós műsorokat egy külső tárolóeszközre rögzítsük, így külső merevlemezünk gyakorlatilag videófelvevőként funkcionál. Emellett az élő tévéműsor megállításához is használhatjuk. Az USB-felvétellel külső merevlemezünk a HDD/DVD és a VHS eszközök közvetlen helyettesítőjévé vált.

A legújabb Verbatim GT Portable Hard Drive januártól egész Európában kapható. Az 500 gigabájtos verzió ajánlott fogyasztói ára 27 300 forint, az egy terabájtosé 39 000 forint. A termék ingyenes kiegészítő USB 3.0 kábellel érkezik.