Computex 2013: Forradalmi újdonságok az ASUS-tól

Az ASUS lenyűgöző, új, a vásárlóknak a technológiával kapcsolatos elvárásait gyökeresen átalakító termékeket jelentett be a cég „We Transform” (magyarul kb. „Az átalakulás jegyében”) jelmondatú Computex 2013-as sajtóeseményén.


Az ASUS Transformer Book Trio egy noteszgép, táblagép és asztali PC innovatív kombinációja, amely páratlan rugalmasságot kínál a munka, játék és a közösségi tevékenység során; az új Transformer Pad Infinity pedig a világ első szemkápráztató, 2560 x 1600 képpontos felbontású képernyővel rendelkező NVIDIA® Tegra® 4-es táblagépe. Az ASUS emellett két új kézi készüléket is bejelentett: a 6 hüvelykes Fonepad™ Note FHD 6 táblagépet, amely képes 3G alapú hanghívásokra is, valamint az igen kellemes árú, 7 hüvelykes MeMO Pad HD 7 táblagépet, amelynek ajánlott végfelhasználói ára mindössze 129 USD. Szintén bemutatkozott az ultrakompakt VivoPC asztali gép, a VivoMouse vezeték nélküli egér beépített, több ujjal kezelhető touchpaddel, és az RT-AC68U, a világ első AC1900-as útválasztója.

ASUS Transformer Book Trio – a noteszgépekkel kapcsolatos elvárások átalakítása

ASUS Transformer Book Trio_1

Az ASUS Transformer Book Trio a világ első „három az egyben” mobilkészüléke. 11,6 hüvelykes, levehető kijelzőjével és két operációs rendszerével a Transformer Book Trio átalakítja a mobil rugalmasságot: gond nélkül lehet váltogatni a Windows 8-as noteszgép, az androidos táblagép és a Windows 8-as asztali PC üzemmódok között. A Transformer Book Trio könnyedén kapcsol át az operációs rendszerek között is, hozzáférést biztosítva felhasználóinak Google Play Store több mint 700 ezer és a Windows Store több mint 50 ezer alkalmazásához.

A kétféle operációs rendszer ellenére a Transformer Book Trioval zökkenőmentes az üzemmódok közötti váltás, így a felhasználók kényelmesen szinkronizálhatják adataikat, sőt, akár ugyanazon az oldalon folytathatják a webböngészést is, miközben noteszgép módból táblagép módba váltanak.

A PC-állomás dokkolójában saját, 4. generációs Intel® Core™ i7 processzor, billentyűzet és egy 750 gigabájtos merevlemez található, és ha leválasztják róla a táblagépet, attól még nyugodtan ráköthető egy másik, külső képernyőre és asztali PC-ként használható. A PC-állomás ezenfelül a táblagép töltőjeként is szolgál az akkumulátoros üzemidő meghosszabbításához. A táblagépbe egy 2,0  gigahertzes Intel® Atom™ processzor, egy 16:9 képarányú, Full HD 1920 x 1080 felbontású IPS kijelző, valamint akár 64 GB-nyi tárolókapacitás került.

Az új ASUS Transformer Pad Infinity – a táblagépekkel kapcsolatos elvárások átalakítása

New ASUS Transformer Pad Infinity_1

A új Transformer Pad Infinity az ASUS innovatív, kettős célú mobilkészülékei közül az első, amelyben 1,9 gigahertzes NVIDIA® Tegra® 4 mobil processzor található, négymagos ARM Cortex-A15 CPU-val és egy 72 magos GeForce® GPU-val. A 10,1 hüvelykes, LED-háttérvilágítású képernyő ultramagas, 2560 x 1600 képpontos felbontású, és IPS technológiára épül a széles, 178 fokos betekintési szög biztosításához; valamint 10 ujjal is kezelhető a zökkenőmentes, jó válaszkészségű irányítás érdekében. A táblagépes szórakozást az ASUS SonicMaster által felturbózott hangok dobják még jobban fel. Az áttervezett billentyűzet-dokkoló immár egy több ujjal kezelhető touchpadet, USB 3.0 csatlakozást és egy SDXC kártyaolvasót is tartalmaz, és segít hosszabb akkumulátoros üzemidőt biztosítani a csatlakoztatott táblagép számára.

ASUS MeMO Pad™ HD 7

ASUS MeMO Pad FHD10_2

Az ASUS MeMO Pad™ HD 7 egy lenyűgözően vonzó árú, 7 hüvelykes táblagép:  a javasolt végfelhasználói ára mindössze 129 USD a 8 GB-os modell és 149 USD a 16 GB-os modell számára. A MeMO Pad™ HD 7 mindössze 302 grammot nyom, mégis négymagos processzort és tíz ujjal kezelhető, 1280 x 800 képpontos, 170 fokos betekintési szögű IPS kijelzőt tartalmaz. A MeMO Pad™ HD 7-ben szintén megtalálható az ASUS SonicMaster audiotechnológiája és egy előlapi, 1,2 megapixeles kamera, valamint opcionálisan egy 5 megapixeles, hatlapi kamera is. Sötétkék, fehér, lila és zöld színekben lesz kapható.

ASUS Fonepad Note™ FHD 6

ASUS Fonepad Note FHD 6_1

Részben 3G-s okostelefon, részben táblagép: az ASUS Fonepad™ Note FHD 6 egy kétmagos, 1,6 gigahertzes Intel® Atom™ Z2560 processzort és egy 1920 x 1080 Full HD felbontású Super IPS+ képernyőt kapott. 450 nit fényerejű képernyőjével az ASUS Fonepad™ Note FHD 6 jól használható kültéren, tűző napsütésben is, az ASUS SonicMaster technológiájával feljavított két hangszóró pedig a kiváló minőségű hangokról gondoskodik. Az ASUS Fonepad™ Note FHD 6-hoz tartozik egy toll is a gyors, pontos, kézírásos bevitelhez.

ASUS VivoPC – az otthoni számítástechnikával kapcsolatos elvárások átalakítása

ASUS VivoPC_2

Az ASUS VivoPC egy vezeték nélküli médiaközpont, amelynek célja, hogy HD minőségű audio- és videofolyamokat játsszon le egy nagy sebességű 802.11ac Wi-Fi-kapcsolaton keresztül. A kompakt készüléket szálcsiszolt felületek, az ASUS SonicMaster audiotechnológia és két USB 3.0 csatlakozó teszi még értékesebbé. Az ASUS VivoPC 6 GB/s SATA-kapcsolatot biztosít, valamint egyszerű hozzáférést a készülék belsejéhez.

ASUS VivoMouse

Az ASUS VivoMouse egy touchpad, egy egér és egy PC-távirányító együttese, amelynek célja, hogy a Windows 8 érintéses élményét elhozza az érintőképernyő nélküli PC-kre is. A VivoMouse-nak saját touchpadje van, amelyik felismeri a Windows 8 érintéses gesztusait, ugyanakkor használható vezeték nélküli távirányítóként is az otthoni szórakozásra kihegyezett PC-khez.

ASUS RT-AC68U vezeték nélküli útválasztó

Az ASUS RT-AC68U a világ első, két frekvenciatartományos 802.11ac útválasztója, amely villámgyors, AC1900-as (1900 Mbit/s) adatátviteli sebességet kínál. Az RT-AC68U-ban is megtalálható az ASUS AiRadar technológiája, amely hullámformálással erősíti a vezeték nélküli kapcsolatot és biztosít más útválasztóknál 150 százalékkal nagyobb lefedettséget. Az RT-AC68U képes egy „útválasztók közötti szinkronizálási” (Router-to-Router Sync) módra is, amellyel a fájlok megosztása tényleg gyerekjáték. Egy USB-s meghajtón található fényképek, videók és más fájlok egy egyszerű meghívással automatikusan átszinkronizálhatók egy másik, kompatibilis ASUS-routerhez csatlakoztatott USB-s tárolóra, anélkül, hogy bármelyik oldalon bekapcsolt PC-re volna szükség.

Szintén a Computexen bemutatott ASUS-termék a Zenbook Infinity Ultrabook™, a MeMO Pad FHD 10 táblagép, a G10 asztali PC beépített UPS-sel, valamint az előre kalibrált PA279Q ProArt WQHD professzionális monitor.