Biztonságban a gyerek: Szülői felügyelet szoftver az új Sony VAIO notebookokon

A Sony és a McAfee vírusirtó gyártó cég együttműködésével ingyenes, könnyen használható és gyorsan konfigurálható szoftvert kap minden új Windows8 VAIO™ vásárló, amely segítségével biztonságosabbá válik az internethasználat a gyermekek számára.

Szülői felügyelet szoftver az új Sony VAIO notebookokon
Szülői felügyelet szoftver az új Sony VAIO notebookokon

Az online gyermek- és családvédelem érdekében a Sony McAfee szülői felügyelet rendszert telepít minden Európában értékesítésre kerülő Windows 8 VAIO™ eszközre.

A Sony felmérése szerint Európában a gyermekek már öt éves koruktól hozzáférhetnek az internetképes eszközökhöz, és tízből hat szülő rendszeresen engedi gyermekét felnőtt felügyelet nélkül szörfölni az interneten. A szoftver segítségével a szülők elérhetik, hogy a gyermekeik magabiztosan és felelősségteljesen használhassák a világhálót, miközben csak biztonságos tartalmakhoz férnek hozzá.

A szoftver egyszerűen megtalálható, a felügyeleti rendszer felugró ablaka jelzi a felhasználóknak, hol konfigurálhatják a beállításokat, melyet a lekattintást követően percek alatt elvégezhetnek. A tálcán is megjelenő ikon pedig a későbbi ellenőrzéseket és frissítéseket megkönnyítésére szolgál.

A McAfee szülői felügyelet rendszere mostantól az összes jelenlegi és jövendőbeli Európában értékesített Windows 8 operációs rendszerrel ellátott VAIO modelleken elérhető: VAIO Duo 11, VAIO Tap 20, VAIO T-13, VAIO E-14P, VAIO L-sorozat. A szoftver 2013. tavaszától már az orosz piacra szánt gépeken is megtalálható lesz.