ASUS Zenbook Prime: a világ legfejlettebb ultrabook-ja

A sikeres ZENBOOK család új generációja új technológiákkal, válaszkészebb kialakítással és 1080p Full HD/IPS képernyővel frissíti a díjnyertes terméksort.

Az eredeti ZENBOOK sorozat sikerére építve az ASUS ZENBOOK Prime képében a világ legfejlettebb ultrabook PC-je érkezett meg. Az UX21A (11,6”) és UX31A (13,3”) változatokban kapható ZENBOOK Prime egyedi, művészi, ultravékony és ultrakönnyű kivitelben érkezik, az Intel® 3. generációs Core™ i7 processzoraival, gyors SSD tárolókkal és a legjobb minőségű, Full HD felbontású, IPS paneles képernyővel. Alvó állapotból 2 másodperc alatt folytatható vele a munka, ugyanakkor 2 hétig is bírja a készenléti állapotot; az ASUS SonicMaster audiorendszere került bele, és a súlya így is mindössze 1,1 (UX21A) illetve 1,3 kg (UX31A).

Tovább növelt ultrabook-teljesítmény

A korlátok nélküli nagyfelbontású multimédiát karcsú, hatékony kivitelben biztosító ZENBOOK Prime az Intel® új, 3. generációs, az Ivy Bridge technológiára épülő Core i7™ processzorait tartalmazza. A beépített nagyteljesítményű HD 4000 grafikus rendszer és a továbbfejlesztett többfeladatos funkcionalitás révén ezek a processzorok még nagyobb teljesítményt kínálnak úgy, hogy közben tovább csökkent az áramfogyasztásuk. A gyorsabb adatátvitel érdekében az alkalmazott 6 Gb/s SATA SSD-k négyszer gyorsabban működnek, mint a mechanikus merevlemezek, és kétszer gyorsabban, mint a 3 Gb/s sebességű SATA-meghajtók. Az USB 3.0 tökéletesen felváltja az USB 2.0-t, és a kompatibilitás tökéletes megőrzése mellett akár tízszer nagyobb sebességet kínál.

Okostelefon-szerű reakcióidő és hosszú használat

Az ultrabook koncepció egyik fő igéretének valóra váltójaként a ZENBOOK Prime azonnal reagál: mindössze 2 másodperc alatt képes folytatni a munkát készenléti állapotból. A készenléti idő S3 (alvó) módban akár 2 hétre, S4 (hibernált) módban pedig akár 200 napra is nyúlhat. Ezen idő alatt speciális védelmi funkciók gondoskodnak az adatvesztés megelőzéséről. A hatékonyabb energiafelhasználás 7 órás akkumulátoros üzemidőt tesz lehetővé, így nyugodtan lehet dolgozni vagy szórakozni akkor is, ha hosszabb ideig nem kerülünk konnektorközelbe.

Intuitív, felsőkategóriás multimédiás szórakozás

Az egyszerűbb és kényelmesebb használat érdekében az ASUS egy optimalizált, sokgesztusos touchpadet épített be a ZENBOOK Prime-ba, hogy még szabadabban lehessen kezelni a készüléket. Az egy darabból készült, különálló gombos billentyűzet háttérvilágítással segíti a munkát a rosszul megvilágított környezetekben – és persze vizuális effektusnak sem akármilyen.

Az eredeti ZENBOOK-hoz képest egyik leglátványosabb fejlődés a Full HD 1080p felbontású, IPS paneltechnológiát használó képernyő. A képernyő a tiszta és éles képeket 178 fokos betekintési szöggel képes megjeleníteni, vagyis kényelmesen nézhető egyszerre több személy által is. Az élethű hangokról a ZENBOOK Prime-ban a Bang & Olufsen ICEpower®-rel közösen fejlesztett ASUS SonicMaster technológia gondoskodik. A jobb videobeszélgetéseket pedig egy HD felbontású kamera segíti, így semmi sem hiányzik a kiváló minőségű multimédiás szórakozáshoz, kommunikációhoz és munkához.

Formaterv és technológia harmonikus egysége

Az eredeti ZENBOOK-ra maximálisan pozitívan reagáltak mind a vásárlók, mind a média, és igen népszerű lett a stílusra is érzékeny vásárlók körében, akik az egyedi ajánlatokat értékelik a tucatáruhoz jobban hasonlító noteszgépekkel szemben. A ZENBOOK Prime ezt a hozzáállást viszi tovább: a termék szinte minden műszaki paraméterén javít úgy, hogy közben megőrzi a holisztikus tervezési szemléletet. Az elegáns, szálcsiszolt kivitel, a tartós anyagok és a vonzó külső egy olyan hosszan tartó megbízhatóságot eredményez, amelyre a vásárlók mindig és mindenhol számíthatnak. A ZENBOOK Prime aprólékos gondosságú, a részleteknek is figyelmet szentelő gyártást testesít meg, ugyanakkor egy kompakt erőművet kínál vásárlóinak mindenféle számítógépes feladathoz: az UX21A mindössze 1.1, és az UX31A is csak 1,3 kilogrammot nyom. Az ultravékony, 3-9 mm-es profil révén kiválóan alkalmazható a legkülönfélébb felhasználási helyzetekben.