ASUS USB 3.0 minősítésű alaplapok Intel 7 sorozatú lapkakészletekhez

Hazánkban is egyre elterjedtebbé válnak az USB 3.0 perifériák, amik használata során nemcsak a kompatibilitás fontos a felhasználók számára, hanem a szabvány által adott sebesség minél hatékonyabb kihasználása is előtérbe kerül. Egyre több ASUS alaplap kapja meg az USB 3.0 hitelesítést az USB-IF által, ráadásul a UASP támogatással gyorsabb adatátvitel érhető el a megfelelő külső tárhely használata mellett.

ASUS ROG RAMPAGE IV GENE
ASUS ROG RAMPAGE IV GENE

A mindig is a tökéletességre törekvő ASUS alaplapok a lehető legjobb USB 3.0-s felhasználói élményt kínálják, és a cég bejelentette, hogy az ASUS az egyetlen alaplapgyártó, amely jelenleg USB 3.0 minősítésű alaplapokat kínál az Intel 7-es sorozatú lapkakészleteihez. Az ASUS USB 3.0 minősítésű alaplapjai garantált kompatibilitást és stabilitást nyújtanak felhasználóiknak, a SuperSpeed USB pedig lényegesen jobb teljesítményt kínál, mint a mostanra széles körben elterjedt előző USB szabvány, és természetesen kompatibilis marad a piacon jelenleg használt több milliárdnyi USB-s készülékkel.

Szigorúbb tesztelési eljárások
Az USB 3.0 minősítés megszerzéséhez az alaplapnak több mint 180 szigorú – többek között a jel minőségével, a kölcsönös együttműködéssel, strapabírással, kompatibilitással és az átviteli sebességgel kapcsolatos – tesztet kell hibátlanul teljesítenie. A jobb elrendezésű kialakítás és a kiváló minőségű csatlakozók és lapkák használata révén az ASUS USB 3.0 minősítésű alaplapok jobban ismerik fel az USB 3.0 készülék jeleit, nagy terhelés alatt is. Ezenfelül az USB 3.0 minősítésű alaplapoknak harminchat különböző készülékkel, például nyomtatókkal, külső meghajtókkal, videokamerákkal, egerekkel és headsetekkel kell teljesíteniük kompatibilitási teszteket, annak garantálására, hogy a felhasználók a lehető legszélesebb körű termékeket használhassák.

ASUS-exkluzív USB 3.0 Boost technológia
Az ASUS vezeti az iparágat az alaplapfunkciók és -tervezés terén is: az ASUS exkluzív USB 3.0 Boost funkciója akár 1,7-szeresére gyorsítja az USB 3.0 átviteli sebességét. A világon elsőként kínál USB 3.0 UASP támogatást, amellyel jelentős időmegtakarítás érhető el nagy fájlok – például HD felbontású filmek vagy rendszermentések – mozgatása közben. További információ:
http://event.asus.com/mb/2010/The_Best_USB3_Experience/innovations.htm

Idővel további alaplapok is megkapják majd az USB 3.0 minősítést, de egyelőre az USB 3.0 minősítésű ASUS alaplapok listája a következő:

·    ROG RAMPAGE IV GENE
·    P8Z77-V DELUXE
·    P8Z77-V LX
·    P8Z77-M
·    P8H77-V LE
·    P8H77-M
·    P8H77-M LE
·    M5A99 FX PRO R2.0