ASUS RT-N14U útválasztó USB 2.0 porttal és AiCloud támogatással

A belépő szintű ASUS RT-N14U wireless N300 útválasztó támogatja az ASUS AiCloud használatát, és egy USB-csatlakozót is tartalmaz a tartalék 3G/4G kapcsolat, valamint a nyomtató- és FTP-kiszolgáló funkció biztosításához. A mellékelt szoftverek közt megtalálható a 30 másodperces üzembe helyezést kínáló ASUSWRT és a Download Master. Az RT-N14U hazai megjelenése márciusra várható, ajánlott végfelhasználói ára 14 900 Ft.

RT-N14U
RT-N14U

Az ASUS ma bejelentette a funkciógazdag RT-N14U wireless N300 útválasztó megjelenését, amely alig 70 dolláros árával még vonzóbb lehet az otthoni felhasználók számára. Az RT-N14U 300 Mbit/s sebességű 802.11n Wi-Fi kapcsolatot képes biztosítani, támogatja az ASUS AiCloud platformjának használatát is, emellett olyan kiterjedt funkcionalitást kínál, amely ezen az árszinten egyáltalán nem megszokott. Az ASUS AiCloud használatával a vásárlók bárhonnan szinkronizálhatják, megoszthatják, hálózatról lejátszhatják és elérhetik kedvenc anyagaikat, ahol van internetkapcsolat.

Az RT-N14U-ba bekerült egy USB 2.0 csatlakozó is, amelynek segítségével azonnal használhatók a 3G/4G-adapterek, a külső tárolóeszközök és a nyomtatók. A készülék használható nyomtató-, fájl- és FTP-kiszolgálóként is, illetve a LAN- és WAN-kapcsolatok kiesése esetén mobil hálózati kapcsolatra is képes. A mellékelt ASUS-szoftverek között megtalálható a 30 másodperc alatti üzembe helyezésről és az egyszerű felügyeletről elhíresült ASUSWRT felület, a Download Master, amellyel a letöltések távolról vezérelhetők, szülői felügyelet, valamint vendég hozzáférés biztosítása.

RT-N14U back
RT-N14U back

Az ASUS AiCloud platform támogatása
Az ASUS AiCloud integrálva van az ASUSWRT felület egyes változataiba. A használatához szükség van egy USB-csatlakozóra. Korábban csak a felsőbb kategóriás ASUS útválasztókon volt elérhető az ASUS AiCloud, most azonban az RT-N14U-val egy sokkal megfizethetőbb árú szegmensbe is megérkezett a szolgáltatás.

Az ASUS AiCloud teljes körű, felhő alapú hozzáférést biztosít egy sor szolgáltatással együtt, mindezt maximális biztonsággal és a személyes adatokat is védve. A csatlakoztatott USB-tárolókon található tartalom szinkronizálható, megosztható, lejátszható és elérhető bárhol, az RT-N14U-t otthoni „felhőkiszolgálóként” használva. Az ASUS AiCloud kompatibilis az iOS és Android alapú készülékekkel és a windowsos PC-kkel. Harmonikusan kapcsolódik az ASUS WebStorage szolgáltatáshoz és hivatkozásokkal kezelhető megosztást is lehetővé tesz. Az ügyfelek egy hivatkozás (link) elküldésével lehetővé tehetik más felhasználók számára, hogy letöltsenek tartalmat. Ez sokkal gyorsabb megoldás, mint egy nyilvános felhő felületén keresgélni. A hivatkozás akár e-mailben, akár SMS-ben is elküldhető, de az olyan népszerű alkalmazások használatával is, mint a WhatsApp vagy a LINE.

Felhasználóbarát szoftvercsomag
A magától értetődő egyszerűségű ASUSWRT felületen az eszköz 30 másodperc alatt üzembe helyezhető, és ugyanilyen egyszerűen figyelhető és felügyelhető innen a hálózat. Egyetlen kattintással elérhető a QoS (Quality of Service, szolgáltatásminőség) sávszélesség-optimalizálás is a kapcsolat típusa, a csatlakoztatott készülékek száma, valamint a futtatott alkalmazások alapján. A grafikus felületen minden olyan eszköz megtalálható, amelyre a hálózat gyors feltérképezéséhez, a nyomtató- és fájlmegosztás beállításához, illetve a szülői felügyelet bekapcsolásához csak szükség lehet. A szülői felügyelettel korlátozható bizonyos webhelyek vagy bizonyos típusú tartalom elérése. Az RT-N14U csomagnak része a Download Master nevű szoftver is, amellyel közvetlenül az útválasztóhoz csatlakoztatott USB-tárolóra végezhető letöltés, vagyis az akkor is folytatódhat, ha a PC már ki van kapcsolva. A letöltések távolról is vezérelhetők, emellett az ASUSWRT felületen részletes beállítási lehetőségek szolgálnak a vendég hozzáférés szabályozására és ezzel a kapcsolatok biztonságosabb és egyszerűbb megosztására.

Csodás fekete gyémánt
Az RT-N14U a tekintetet vonzó, fényes, textúrázott, fekete gyémánt mintás borítást kapott, amellyel korábban csak a felsőkategóriás ASUS-útválasztók büszkélkedhettek – ezzel ebben a szegmensben azonnal magára vonja a figyelmet. A belső antennák használatával tovább karcsúsodott az RT-N14U, amely a mellékelt állvánnyal vízszintes és függőleges helyzetbe is állítható.

ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK
A jelenlegi tervek szerint az ASUS március elején teszi elérhetővé a készüléket Európában és az ázsiai–csendes-óceáni piacokon, amelyet április elején követ majd Kína. A javasolt kiskereskedelmi ár Magyarországon 14 990 Ft.