ASUS ROG MATRIX HD 7970 GHz Edition grafikus kártya

Az ASUS ROG MATRIX HD 7970 GHz Edition gyárilag 1100 MHz-re túlhajtva érkezik, így különösen részletes hangolást és játékot tesz lehetővé. Exkluzív funkciói között megtalálható a VGA Hotwire, a TweakIt, a DIGI+ VRM, a 20 fázisos Super Alloy Power, valamint a GPU Tweak.

ASUS ROG MATRIX HD 7970 GHz
ASUS ROG MATRIX HD 7970 GHz

A minden más AMD alapú grafikus kártyánál gyorsabb és agresszívebb ASUS ROG MATRIX HD 7970 GHz Edition a grafikus teljesítmény legmagasabb fokát és a legvégsőkig feszíthetőséget jelenti a játékok megszállottai és a versenyszerű túlhajtással foglalkozók számára. A kézzel válogatott, 1100 MHz-re túlhajtott GPU-val felszerelt eszköz kiterjedt feszültségnövelési funkciókat kínál a VGA Hotwire és a TweakIt segítségével. Az utóbbival egy gombnyomással aktiválható a 100%-os ventilátorsebesség. A tápellátás egy 20 fázisos architektúrával történik, amelyet a DIGI+ VRM funkció kezel, és amelynek megbízhatóságáról a Super Alloy Power alkatrészek gondoskodnak. Az ASUS GPU Tweak segédprogram ki is bővült a MATRIX HD 7970 GHz Edition megjelenésének tiszteletére, és immár képes a GPU loadline-kalibrációra, valamint a VRM-túlhajtásra is. A kártya Standard és Platinum verzióban is kapható, mindkettőhöz Diablo III egérpad jár. A Platinum változat 50 MHz-cel gyorsabb turbó és alap órajelet kínál.

A MATRIX HD 7970 GHz Edition rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott az AMD-től, amely elismerte, mekkora szerepet játszott az ASUS abban, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki a cég GPU-technológiájából:

– “Az ASUS ROG terméksora a játékok és a teljesítmény egy egészen különleges kategóriáját képviseli. Hasonlóan, a legigényesebb felhasználóknak szánt AMD Radeon HD 7970 grafikus vezérlő is az egy GPU-val elérhető játékélmény csúcsa. Úgy látjuk, hogy az ASUS ROG MATRIX HD 7970 GHz Edition tökéletesen illeszkedik a számítógépek szerelmeseinek szánt márkanév hagyományaihoz és a különleges színvonalú grafikus teljesítményhez” – nyilatkozta Matt Skynner, az AMD Graphics vállalati alelnöke és vezérigazgatója.

– “A ROG MATRIX a kompromisszumokat nem ismerő teljesítmény szellemét jelöli. A MATRIX kártyákat az adott generáció leggyorsabb GPU-ival szereljük fel, ami jelen esetben az AMD HD 7970 GHz Edition GPU-t jelenti, és ehhez társítjuk az exkluzív ASUS-újításokat. Hiszünk abban, hogy a ROG MATRIX HD 7970 GHz Edition újra meg fogja dönteni a teljesítmény-világrekordokat” – tette hozzá Kent Chien, az ASUS grafikus kártyákkal foglalkozó részlegének vezérigazgatója.

TOP változat: Az AMD HD 7970 GHz Edition GPU-k új világrekordokra törnek

A ROG „a vezető technológiákból a legtöbbet kihozni” megközelítéséhez hűen a MATRIX HD 7970 az AMD HD 7970 28 nanométeres GPU-sorozatának legjavát használja egy, az ASUS TOP eljáráshoz hasonló szigorú válogatási folyamat után, amely extrém hő- és terhelési tesztelést is magában foglal. A kártyákat a gyárban 1100 MHz-re húzzák fel, ami a HD 7970 referenciakártyákhoz képest 175 MHz-es frekvencianövekedést jelent. Jelenleg a MATRIX HD 7970 GHz Edition kínálja a leggyorsabb és legnagyobb kapacitású AMD-technológiás grafikus kártyákat, amelyek könnyedén birkóznak meg a DirectX® 11-es játékokkal, tökéletesen zökkenőmentes teljesítményt és maximális részletességet kínálva az akár 1080p-s vagy még magasabb felbontásokhoz is. Emellett a MATRIX HD 7970 GHz Edition tápellátása és négy DisplayPort kapcsolata elegendő arra, hogy egymagában meghajtson hat képernyőt az AMD Eyefinity™ technológia segítségével.

VGA Hotwire: Elérhető hardverszintű feszültségnövelés – ami a számítógépek szerelmeseit is felpörgeti

A VGA Hotwire megkönnyíti a MATRIX HD 7970 GHz Edition feszültségértékeinek saját kezű, egyedi szabályozását, amit jócskán egyszerűsít, hogy nincs szükség bonyolult és kockázatos forrasztásra. A kompatibilis ROG alaplapok dedikált tüskés csatlakozóiról a kábeleket csak rá kell kötni a MATRIX HD 7970 GHz Edition VGA Hotwire csatlakozóira, és utána hardverszinten állíthatók a feszültségek többféle felületen.

Az egyik eszköz erre az exkluzív TweakIt segédprogram, amelyet a MATRIX HD 7970 GHz Edition megjelenésére felfrissítettek, hogy szélesebb feszültségmodulációs tartományt kínálhasson, illetve gyors változtatásokat lehessen vele végezni mindössze a + és – billentyűk megnyomásával. A TweakIt emellett támogatja a két 100 milliméteres ventilátor azonnali teljes fordulatszámra kapcsolását a maximális légáramlás és az azonnali hűtés érdekében, ami rettentő hasznos tud lenni a túlhajtási és teljesítménymérési szituációkban. A kártya emellett egy túlhajtási biztonsági módot is tartalmaz, amellyel gyorsan visszaállíthatók az alapértelmezett beállítások, ha egy hangolási profil netán instabilnak bizonyulna. Az egy pillantással felmérhető LED-es terhelésjelzőkkel jobban követhető, mi történik és biztonságosabbá tehető a teljesítményhangolás.

DIGI+ VRM és Super Alloy Power: nagyobb kimenet, kiemelkedő megbízhatóság és hosszabb élettartam

A MATRIX HD 7970 GHz Edition masszív, 20 fázisos tápellátási rendszerrel érkezik, amely bőséges tartalékokkal rendelkezik a kísérleti teljesítményhangoláshoz. A precíz túlhajtási lehetőségeket DIGI+ VRM digitális tápszabályozás egészíti ki, ehhez járulnak hozzá a megerősített Super Alloy Power kondenzátorok, tekercsek és MOSFET-ek. Az alkatrészek mindegyike nagyobb stressz- és hőtűréssel rendelkezik, mivel a megbízhatóság, a kimeneti teljesítmény és az általános élettartam növeléséhez különleges összetételű anyagokat használtak. A kártya kialakítása megszünteti a tekercseknek a jóval gyengébb referenciakártyákban megfigyelhető zavaró zümmögését is. Mindezek és a további előnyök miatt az eszköz a lehető legjobb túlhajthatóságot és használati élményeket kínálja.

GPU Tweak: a világ első négyfókuszú túlhajtási eszközkészlete

A MATRIX HD 7970 GHz Editionhöz az exkluzív GPU Tweak segédprogramot is felújították, jobban kihasználva a kártya erejét a világ első négyfókuszú túlhajtási eszközével. A barátságos szoftverfelülettel rendelkező GPU Tweakkel mélyen bele lehet nyúlni a GPU, a videomemória, a feszültség és a ventilátorsebesség beállításaiba. Az új kiadás VRM-túlhajtást és loadline-kalibrációs funkciót is kínál, gondoskodva ezzel az alkalmi túlhajtók és a versenyszerű teljesítménymérést jövendő világrekordereinek igényeiről. Ez az eddigi legsokoldalúbb GPU Tweak, amely kézzelfogható teljesítményjavulást garantál a legkülönfélébb tapasztalatú felhasználóknak is.