ASUS MeMO Pad Smart táblagép 10,1 hüvelykkel

Az ASUS bejelentette a 10,1 hüvelykes, Android 4.1 operációs rendszerű, az NVIDIA® négymagos Tegra® 3 processzorával működő MeMO Pad™ Smart táblagépet. A készülék ajánlott kiskereskedelmi ára mindössze 99 900 Ft. Egyidejűleg bemutatták a Folio Key tartozékot is.

ASUS MeMO Pad Smart tablet
ASUS MeMO Pad Smart tablet

Az ASUS ma bejelentette a MeMO Pad™ Smart nevű készülék megjelenését. Egy négymagos NVIDIA® Tegra® 3 processzorral felszerelt, 10,1 hüvelykes Android 4.1-es táblagépről van szó, amelyek kedvező áron kerül piacra. A mobil szórakozási igények kielégítésére tervezett MeMO Pad Smart az ASUS MeMO Pad családjának első 10,1 hüvelykes tagja, amely a nemrégiben megjelent 7 hüvelykes modell mellé társul. Az eszközzel együtt a cég bejelentette a Folio Key megjelenését is; ez egy külön vásárolható, visszahajtható védőborítás, amely Bluetooth billentyűzettel egészíti ki a MeMO Pad Smart eszközt a hatékonyabb használat érdekében.

Ragyogó HD képernyő és elképesztő hangminőség
A „mímó”-nak ejtendő MeMO a „My Mobile. My Moment” („az én mobilom: az én pillanatom”) rövidítése, amely azért kapta ezt a nevet, hogy ezzel is jelezze, hogy az ASUS MeMO Pad™ az úton lévők táblagépe. A MeMO Pad Smart 10,1 hüvelykes képernyője kristálytiszta, 1280 x 800 pixeles felbontású HD képet ad, ráadásul tíz ujjal vezérelhető az androidos alkalmazások kényelmes kezeléséhez. Az IPS technológia fantasztikus, 170 fokos szögből látható képet eredményez, amely a 350 nit-es fényerő révén mindig, még közvetlen napsütésben is jól látható és tiszta.

A MeMO Pad Smart mobil szórakoztató képességeit még tovább javítja az ASUS SonicMaster technológia. Ez a kiváló minőségű audiohardvert (például a nagy rezonanciakamrákat és 25×12 mm-es hangsugárzókkal felszerelt sztereo hangszórókat) kifinomult audiofeldolgozási funkciókkal ötvözi a hasonló méretű táblagépekéhez mérve a legjobb hangminőség eléréséhez. A mindössze 9,9 mm vastag és csupán 580 gramm súlyú MeMO Pad Smart nagy teljesítményű, négymagos NVIDIA® Tegra® 3 processzora gondoskodik a Android 4.1 zökkenőmentes és válaszkész működéséről, illetve az energiatakarékos módban akár 8,5 órás működésről (720p felbontású videók lejátszásakor, 60 nit fényerőn, a fejhallgató alapértelmezett hangerejét használva).

A 16 GB-os belső tároló kibővítésére szolgál az SDHC kártyahely, amelynek kihasználásával bőséges helyhez juthatunk az alkalmazások, filmek és zenék tárolásához. A hátoldali 5 megapixeles és az előoldali 1,2 megapixeles kamerák révén a MeMO Pad Smart ideális eszköz lehet a családdal és barátokkal folytatott videocsevegéshez.

ASUS MeMO Pad Smart tablet front
ASUS MeMO Pad Smart tablet front

Android 4.1 és exkluzív ASUS alkalmazások
Az ASUS MeMO Pad™ Smart működtetéséről az Android 4.1 gondoskodik, amelyhez jó pár exkluzív ASUS alkalmazás társul. A SuperNote Lite például arra jó, hogy a felhasználók bárhol és bármikor írásra, olvasásra vagy firkálásra használják, a WebStorage Office pedig Microsoft Office-szal kompatibilis dokumentumok megjelenítésére, szerkesztésére vagy létrehozására ad módot. Az alkalmazásokat az App Locker jelszóval védhetővé teszi, az App Backup pedig biztonsági másolatot készít a telepített alkalmazásokról a belső tárolóra vagy egy SD-kártyára.

Folio Key kiegészítő annak, aki nagyobb hatékonyságra vágyik
A külön megvásárolható Folio Key kiegészítő egy olyan visszahajtható védőburkolat a MeMO Pad™ Smart-hoz, amelybe egy Bluetooth billentyűzetet építettek, hogy bárhol hatékonyan használható legyen, otthon vagy útközben is. A könnyű mikroszálas anyagból készült, mágnesesen csatlakozó Folio Key egy asztali támasztékot is tartalmaz, amely kényelmes szögben támasztja meg a képernyőt a filmnézéshez vagy a gépeléshez. A billentyűzet saját belső akkumulátorral működik, amely egy feltöltéssel akár egy hónapig is használható.

Elérhetőség és árak
Az ASUS MeMO Pad™ Smart háromféle színben kapható: éjkékben, meggylilában és jégfehérben. A termékek ajánlott kiskereskedelmi ára 99 900 Ft.