ASUS kiszolgálócsalád Intel Xeon E3-ra és E5-re építve

Az ASUS az Intel Xeon E5-4600, Xeon E5-2400, és Xeon E3-1200 v2 processzorokat használó kiszolgálórendszerek és alaplapok egész családját mutatta be, közöttük a különféle alkalmazásokhoz extrém feldolgozási teljesítményt kínáló, négyprocesszoros RS926-E7/RS8-at.

Az ASUS az Intel® Xeon® E5-4600, Xeon® E5-2400, és Xeon® E3-1200 v2 processzorokat használó kiszolgálórendszerek és alaplapok teljes családját mutatta be. A család minden tagja extrém feldolgozási teljesítményt és bőséges funkcionalitást biztosít, lehetővé téve a kényelmes bővítést, a távoli rendszerfigyelést és a részletekbe menő csomópont-felügyeletet különféle alkalmazásokhoz akár a felhőben, akár a földön – például adatközpontokban, illetve ERP-re vagy HPC-re koncentráló vállalatoknál.

ASUS RS926-E7/RS8 négyprocesszoros rendszer Intel® Xeon® E5-4600 processzo­rokkal
Hét bővítőkártyahelyével és az akár négy felsőkategóriás processzor feldolgozási teljesítményével az RS926-E7/RS8 kiemelkedő bővíthetőséget kínál. A két duplaszéles grafikus kártya támogatásával erős grafikus feldolgozási teljesítmény érhető el, támogatja a valódi CPU/GPU hibrid feldolgozást, és akár 1 TB rendszermemóriát is képes használni. A rendszer ezenfelül egy 56 Gb/s sebességű InfiniBand® belső kapcsolati rendszert használ a négy LAN port mellett a lehető leggyorsabb hálózati működéshez: vagyis ideális választás adatközponti, HPC- és vállalati alkalmazásokhoz, különösen ami a vállalatirányítási rendszereket (ERP) illeti.

Modellek széles választéka Intel® Xeon® E5-2400 processzorokkal
Az RS500-E7/PS4 kiszolgáló optimalizált hűtési megoldást kínál: az 1U magas rackes házban elöl, párhuzamosan vannak elhelyezve a processzorok és a memória a légáramlás javítása érdekében. A 2+1-es bővítési rend két PCI Express 3.0 és egy ASUS PIKE kártyahelyet jelent; a sima hálózati és virtualizált működésről pedig négy LAN-vezérlő gondoskodik.

A Z9NH-D12 és Z9NH-D12/FDR kiszolgáló-alaplapok a nagy sűrűségű működést komoly rugalmassággal egyesítik. Még más feles méretű rendszerekhez képest is duplán helytakarékosak: a 12 DIMM memóriahelyen akár 384 GB LRDIMM (load-reducing, terheléscsökkentő) memóriát tudnak kezelni. Az ASUS Node Managerrel figyelhető a tápellátás és felügyelhetők a csomópontok; a nagy kiszolgálófürtök felügyeletét extra funkciók segítik. A Z9NH-D12/FDR modellben is megtalálható a max. 56 Gb/s sebességre képes InfiniBand® FDR. A Z9NR -D12 karcsú rackes kivitelével javítja tovább a hűtést. A kiszolgálóban ASUS PIKE (6 Gb/s) csatlakozó, egy 6 Gb/s SATA-csatlakozást biztosító Intel® Platform Controller Hub (PCH), valamint négy további 6 Gb/s SATA csatlakozó található. A tápellátás hatásfoka eléri a 91 százalékot.

A Z9NA-D6 és Z9NA-D6C kiszolgáló-alaplapok kiszolgáló osztályú teljesítmény kínálnak normál ATX asztali méretben; ugyanakkor megőrzik a kompatibilitást a rackes és toronyházakkal. Ez azt is jelenti, hogy egyaránt használhatók hozzájuk a normál ATX-es és a Server System Infrastructure (SSI) tápegységek. Háttértárolóként 6 Gb/s sebességű SAS-meghajtók (az ASUS PIKE kártyán keresztüli bővítéssel), az Intel® PCH által kezelt 6 Gb/s SATA-merevlemezek, illetve a Disk on Module (DOM) SATA-meghajtók használhatók. Ezek az alaplapok extrém tartós alkatrészeket és anyagokat alkalmaznak, a tápellátás hatásfoka pedig 91% (nagyon nagy terhelésnél is legalább 85%).

Kiszolgálórendszerek és alaplapok 22 nanométeres Intel® Xeon® E3-1200 v2 processzorokkal
Az ASUS beépítette az Intel® Xeon® E3-1200 v2 processzorcsalád támogatását a meglévő kiszolgálórendszereibe és alaplapjaiba, kényelmes, igény szerinti CPU-teljesítménynövelést lehetővé téve a felhasználók számára. A max. DDR3 1600 memóriák nagy sávszélességet kínálnak, a PCI Express 3.0 kompatibilitás pedig segíti az alkatrészek jobb és gyorsabb együttműködését.