ASUS GeForce GTX Titan: Szuperszámítógépekben használt grafikus teljesítmény

Az ASUS GeForce GTX Titan a legerősebb egy GPU-s grafikus kártya. DirectX 11.1-kompatibilitás, 6 GB GDDR5 videomemória és NVIDIA GPU Boost 2.0 az új generációs játékokhoz, valamint ASUS GPU Tweak az intuitív teljesítménytuninghoz.

ASUS GeForce GTX Titan
ASUS GeForce GTX Titan

Ma jelentette be az ASUS a szuperszámítógépekhez használt NVIDIA® Tesla K20X architek-túrára épülő új GeForce® GTX Titan grafikus kártyáját. Az új kártya a világ legerősebb egy GPU-s teljesítményét kínálja a PC-s játékosok és a multimédia-rajongók számára. A DirectX® 11.1-hez és PCI Express 3.0-hoz optimalizált kártya GPU-órajele az NVIDIA® GPU Boost 2.0 technológiájának köszönhetően 876 MHz. Az ASUS GeForce® GTX Titanban 6 gigabájtnyi, 6000 MHz órajelű GDDR5 videomemória található.

Rendkívüli grafikus feldolgozási teljesítményével a játéktechnológiák és multimédiás szabvá-nyok következő, Full HD 1080p-nél nagyobb felbontású generációja is maximálisan élvezhető. Az ASUS GeForce® GTX Titanhoz mellékelték a felhasználóbarát GPU Tweak segédprogramot is, amellyel egy egyértelműen áttekinthető, mégis részletes felületen módosíthatók a teljesítményparaméterek.

ASUS GeForce GTX Titan back
ASUS GeForce GTX Titan back

NVIDIA® GPU Boost 2.0 technológia és ASUS GPU Tweak grafikuskártya-tuning

Az ASUS GeForce® GTX Titanben egyetlen, 876 MHz órajelű GPU található. Az NVIDIA® GPU Boost 2.0 technológiája megemeli a GPU órajelét, lehetővé téve a magasabb alapfrekvenciák használatát, ugyanakkor biztosítva a stabilitást és a hűtés hatékonyságát. Az NVIDIA® GPU Boost 2.0 felületen a vásárlók maguk állíthatják az órajeleket, az áramfogyasztási profilokat, illetve szabályozhatják a GPU hőmérsékletét.

Része a csomagnak az exkluzív ASUS GPU Tweak segédprogram is, amellyel még részle-tesebben állíthatók a grafikus kártya teljesítménymódosítási paraméterei. Szabadon állítható a mag- és a memória órajele, a feszültségek és a ventilátorok sebessége, valamint külön profilok hozhatók létre az egyes játékokhoz és alkalmazásokhoz. Az ASUS grafikus kártyák hosszú során tesztelt GPU Tweak legújabb verziójának intuitív, barátságos felületén minden vásárló – kezdőktől egészen a sokat próbált veteránokig – uralhatja az ASUS GeForce® GTX Titan kínálta óriási erőt.

Szuperszámítógépekben használt grafikus teljesítmény

Az ASUS GeForce® GTX Titan az NVIDIA® Tesla K20X technológiájából származó rendszerre épül. Az NVIDIA® Tesla grafikus kártyái a grafikai tervezők, mérnökök és kutatók által világ-szerte használt szuperszámítógép-rendszerekben is népszerűek. Az ASUS GeForce® GTX Titan 2688 CUDA-magot és egy 384 bites memóriaillesztőt használ a 6 gigabájtnyi, 6000 megahertz sebességű GDDR5 videomemóriához. Ennek eredményeképpen olyan teljesítményt nyújt, amellyel kényelmesen megbirkózik a legmodernebb játékokkal és multimédiás alkalmazásokkal, 2560 x 1600 képpontnál nagyobb felbontások mellett is. Zökkenőmentes DirectX® 11.1 teljesítményt kínál még akkor is, ha az összes effektus be van kapcsolva és a grafikus beállítások a maximumon vannak. A játékosok és PC-rajongók számára ez a kártya a jövő generációs szórakozás legjobb kártyája.

ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK

A globális megjelenés 2013. február 25-ére várható. A javasolt végfelhasználói ár 329 900 Ft.