ASUS GeForce GTX 770 DirectCU II grafikus kártya

Az ASUS GeForce® GTX 770 DirectCU II grafikus kártya a referenciaarchitektúránál 20 százalékkal hűvösebben és háromszor halkabban működik, emellett olyan exkluzív jellemzőkkel dicsekedhet, mint a DIGI+ VRM tápellátás, a Super Alloy Power alkatrészek és a GPU Tweak segédprogram

ASUS GeForce GTX 770 DirectCU II grafikus kártya
ASUS GeForce GTX 770 DirectCU II grafikus kártya

Az ASUS ma bejelentette a GeForce® GTX 770 DirectCU II grafikus kártya megjelenését, amely 28 nanométeres NVIDIA® GTX 770 GPU-val és 1536 CUDA maggal rendelkezik, emellett 256 bites memóriacsatolóval és 2 GB GDDR5 memóriával van felszerelve. A mag órajele akár 1110 MHz is lehet, a memória frekvenciája pedig 7010 MHz. A sikeres GeForce® GTX 600 sorozat hagyományait folytató kártya nagy teljesítményű DirectX® 11 játékélményt kínál, de elődeinél energiatakarékosabb módon. Az egyébként is nagy teljesítményű kártya mellé társuló exkluzív ASUS-szolgáltatások tovább fokozzák az eszköz értékét és olyan fontos funkciókkal bővítik annak használhatóságát, ami rendkívül vonzóvá teszi az eszközt a PC-s játékosok körében.

DirectCU II hűtés SSU architektúrával a 20 százalékkal hűvösebb és háromszor halkabb teljesítményért

Az ASUS újratervezte a GeForce® GTX 770 DirectCU II hűtését. A színtiszta rézből készült, a GPU magjával közvetlenül érintkező hőcsövek S-S-U alakot kaptak, amivel úgy javítható a hőleadás, hogy nem kellett hozzá megnövelni a burkolat vagy a hűtő méretét. A kártyán két halk működésű, 80 mm-es ventilátor is található, emellett a szigorú ASUS-szabványoknak megfelelően 20 százalékkal hűvösebben és akár háromszor halkabban működik, mint a GTX 770 referenciakártya.

10 fázisú DIGI+ VRM tápellátás és Super Alloy Power összetevők

Az exkluzív ASUS DIGI+ VRM digitális tápellátási architektúra nagymértékben javítja a grafikus kártya stabilitását és tisztább energiaellátást kínál még a legintenzívebb alkalmazások esetében is. Ehhez párosulnak a Super Alloy Power kondenzátorok, fojtótekercsek és MOSFET-ek, amelyek különleges kidolgozású alapanyagokkal 30 százalékkal csökkentik a tápzajt, megszüntetik a zúgást, és a referenciakártyához képest akár két és félszeresére is megnövelik az eszköz élettartamát.

GPU Tweak és NVIDIA® GPU Boost 2.0

Annak érdekében, hogy a vásárlók a lehető legteljesebb mértékben kézben tarthassák a GeForce® GTX 770 DirectCU II teljesítményét, a kibővített GPU Tweak grafikuskártya-hangoló segédeszköz még felhasználóbarátabb, még több beállítást kínáló felületet nyújt. A felhasználók könnyedén módosíthatják a magok és a memória sebességét és feszültségét, valamint a ventilátorsebességeket. Energiafelhasználási célértékeket állíthatnak be, és az egyes játékokhoz saját profilokat hozhatnak létre.

Az NVIDIA® GPU Boost 2.0 technológiával azonnal váltani lehet az alap GPU sebesség és a megnövelt frekvenciák között, automatikusan reagálva a GPU terhelésére. A szokásos 2D-s alkalmazásoknál a GPU az alap órajelen marad, takarékoskodva az energiával, de a játéknál vagy a teljesítményméréseknél különféle nagyobb frekvenciákra nyújt nagyobb teljesítményt. Az energiafogyasztást a rendszer immár kritikus paraméterként veszi figyelembe, ennek eredményeképpen alacsonyabb energiaigényű és hosszabban tartó hardvert kapunk.

Elérhetőség és árak

Az ASUS GeForce® GTX 770 DirectCU II szállítása mától indul a világ minden táján. Hazánkban 122 900 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói áron válik elérhetővé.