AppKreátor: Mobil-applikáció készítő a Telekomtól

Interaktív és személyre szabott mobil-applikáció készíthető bármilyen üzlettípus számára a legújabb AppKreátor nevű szolgáltatással. A január közepén bevezetett, kifejezetten mikro, kis- és középvállalkozások számára a Magyar Telekom által ajánlott felhő alapú szolgáltatás havi díjas alapon érhető el, akárcsak a telekommunikációs és informatikai szolgáltatások.
Néhány lépésben saját alkalmazást alakíthat ki az a vállalkozó, aki igénybe veszi a Telekom és az Attrecto Zrt. közreműködésével januárban bevezetett AppKreátor szolgáltatás. Az AppKreátor online, felhő alapú mobil alkalmazást készítő és üzemeltető szoftver, amely mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújt teljes értékű megoldást saját alkalmazás kialakítására.  A szolgáltatás segítségével gyorsan, és egyszerűen alakítható ki mobil alkalmazás, személyre szabott grafikai elemekkel, és bármikor módosítható tartalommal.  A kialakított alkalmazás a mai kornak megfelelő platformokon (iOS, Android, Windows 8) egyaránt elérhető, és közzé tehető az Apple AppStore-ban, Windows Store-ban, és a Google Playen is. Az alkalmazások elkészítése és terjesztése nem igényel beruházást, hiszen az AppKreátor havi díjas alapon érhető el, ráadásul tanácsadás is kérhető a szoftver előfizetői számára. Már az egy-két fős mikrovállalkozásoknak is megérheti az előfizetés, mert minimális költséggel jutnak hozzá komplex, professzionálisan működő, és mindenekelőtt innovatív alkalmazásokhoz, amelyek korábban csak szakember gárda segítségével voltak megoldhatók. Az AppKreátor azon túl, hogy tartalmazza az alapvető alkalmazás készítő funkciókat – design sablonok, többféle közzétételi mód, okos menükészlet-, vásárlásra ösztönöző, valamint bevétel generáló funkciókkal is bír, mint például szponzorok megjelenési lehetősége, vagy az aktuális akciók, promóciók terjesztése.

„A mobiltelefonos alkalmazások elterjedésével nagy lehetőségek nyílnak meg a vállalkozók számára az ügyfeleikkel való kapcsolattartás területén. Az alkalmazások az üzleti életben rendkívül ügyfélközeli kommunikációt tesznek lehetővé; új kommunikációs csatornát nyitnak az ügyfelek felé, ezáltal is növelve az elkötelezettségüket, valamint a termékek és szolgáltatások értékesítését is. Egy alkalmazás használatával a felhasználók a közösségi médiában is véleményt formálhatnak. Ezáltal növelhető a cég hírneve, ismertsége, illetve olyan láthatatlan előnyök is formálódnak, mint pl. a piaci igényekre gyorsan, rugalmasan reagálni tudó, innovatív vállalkozás képe. Egy jó applikáció rugalmassá és költséghatékonyabbá teheti a már egyébként is jól működő vállalkozást. Ebben igyekszünk segíteni a kkv-k üzleti partnereként, hiszen már régen nemcsak informatikai és telekommunikációs szolgáltatásokat kínálunk, hanem próbálunk minden olyan szolgáltatással jelen lenni a cégek életében, amellyel gördülékenyebbé tehetik a napi üzletmenetüket, és tovább növelhetik bevételeiket.” – mondja Horovitz Krisztián, a Magyar Telekom üzleti marketing igazgatója.

Az AppKreátor a számítógép böngészőjében működik, így nem igényel telepítést, valamint internet kapcsolattal – bárhonnan használható. A felhő alapú elérésnek köszönhetően nagy mobilitást biztosít felhasználójának, bármely számítógépről, okostelefonról és tabletről is használható. Szabályos elrendezése, minimalizált számú menüpontja átlátható, könnyen kezelhető. Az AppKreátor az Attrecto Zrt. fejlesztésével vált a Magyar Telekom által ajánlott szolgáltatássá. A két cég közös célja az, hogy kiszélesítsék a felhasználók körét, valamint, hogy segítsenek a magyar kis- és középvállalatoknak kihasználni a mobil applikációkban rejlő lehetőségeket, új eszközt kínálva bevételeik növeléséhez, valamint az ügyfélkör bővítéséhez és megtartásához, nem utolsó sorban az emlékezetes ügyfélélmény nyújtásához.

Az AppKreátor díjmentesen 30 napig kipróbálható, és ha beválik, akkor a Start csomagot már havi nettó 3900 Ft-ért elő lehet fizetni. A megoldás komplett szolgáltatásként is megrendelhető, ebben az esetben a felhasználó az AppKreátor ügyfelévé válik, és az alkalmazását, annak grafikájával együtt az AppKreátor csapata készíti el. A szolgáltatásról bővebb információ, valamint a díjmentesen kipróbálható próbaverzió a www.appkreator.hu oldalon található.