70 colos Sharp Multi-touch LCD kijelző profiknak

Sharp felfedte a professzionális felhasználóknak szánt, 70 colos interaktív LCD kijelzőből az augusztus 31-től szeptember 5-ig tartó berlini IFA kiállításon. A nagyfelbontású QFHD (3840×2160 pixeles) kapacitív monitor lehetővé teszi az együttműködést azáltal, hogy akár több felhasználó is interakcióba léphet vele egyszerre. Szintén bemutatja a Sharp első QFHD asztali monitorát, egy 32 colos kijelzőt, aminek alapja egy IGZO (indium-gallium-cink-oxid) panel, amely a megszokottnál jóval nagyobb felbontást tesz lehetővé alacsonyabb energiafogyasztás mellett és akkor még nem esett szó egy, a professzionális felhasználóknak szánt 90 colos full HD monitorról. Minden a Sharp által bemutatott kijelző teljes LED-háttérvilágítással rendelkezik, ami alacsonyabb energiafogyasztással jár együtt.

Sharp PN-L702B
Sharp PN-L702B

IFA, Berlin 2012 – A 70 colos interaktív kijelző a csapat együttműködésének interaktív festővászna, amit akár állítva, akár fektetve elhelyezhetünk, de akár „interaktív asztallapként” is funkcionálhat. A kijelző kinézete igen kellemes, a kerete szinte láthatatlan, ugyanis üvegből készült. A 3840×2160 pixeles, ultramagas felbontása igazán éles képen és a legmagasabb szintű érintőképernyős funkcionalitást nyújtja. A kijelző kiválóan alkalmazható, kereskedelmi, mérnöki, vállalati területeken, élő közvetítéseknél, vagy akár múzeumokban és kiállításokon.

„Az ember egyre inkább kapcsolatba akar lépni a technológiával, a legújabb interaktív kijelzőnk pedig kiváló eszköz erre,” nyilatkozta Darren Gaffey a Sharp Europe vizuális meglodásokkal foglalkozó részlegének terméktervezésért és marketingért felelős vezetője. „A megjelenített képek élesek és tiszták a kapacitív érintőfelület különböző nagyítási és áthelyezési funkcióival különösen jól teljesíthet az értékesítés területén, ahol az ügyfelek sokkal több és sokkal látványosabb ismerethez juthatnak a termékekkel kapcsolatban. Mindemellett a vállalati együttműködést is nagy mértékben elősegítheti az eszköz, a munkatársak közösen tudnak dolgozni és kapcsolatba lépni egyetlen felületen.”

A Sharp Az IFA kiállításon az egy új, 90 colos, professzionális piacra szánt monitort is bemutat. Arra tervezték, hogy kielégítse a nagy kijelzők iránt a kereskedelemben, a szállításban és a múzeumokban/kiállításokon jelentkező egyre erőteljesebb igényt, miközben a legjobb teljesítményt nyújtja az ügyfelek számára fontos paramétereknél. A full HD felbontású (1920×1080 pixeles) nagy fényességű kijelző képes igen magas kontraszt elérésére a háttérvilágítás fényerejének lokális szabályozásával. Mindemellett az eszköz kihelyezése jóval egyszerűbb, mint a hasonló méretű plazmamonitoroké, köszönhetően jelentősen kisebb súlyának és számos csatlakozási és beállítási lehetőségének.

Új IGZO monitor

A Sharp új QFHD felbontású (3840×2160 pixeles), 32 colos osztályba tartozó (31,5 colos) monitora melyet szintén az IFA kiállításon mutatnak be, az első monitor, amit IGZO technológiával gyártanak. Az IGZO technológia az elektronok jóval nagyobb mobilitását teszi lehetővé, fényesebbé teszi a képet és nagyobb felbontás érhető el vele, mivel adott területen több pixel fér el, mint a hagyományos LCD kijelzőkben aktív rétegként használt amorf szilícium esetén. A filmtranzisztor réteg vékonyodásának köszönhetően kevesebb háttérvilágításra van szükség. A kijelző által létrehozott rendkívül éles és tiszta képek különösen hasznosak lehetnek olyan felhasználók számára, akik nagy részletességű képekkel dolgoznak (grafikusok, mérnökök, filmes szakemberek, stb).

Még több érintési opció

Az új termékek mellett a Sharp kiállítja meglévő BIG PAD interaktív kijelzőit is, a PN-L602B-t, PN-L702B-t és a PN-L802B-t (60, 70 és 80 colos modellek). A BIG PAD használható írásra, rajzolásra a tartalmalmakkal való interakcióra, de működik hagyományos kijelzőként és videokonferenciák lebonyolításánál is hasznos. Számos applikáció bemutatója megtekinthető lesz a kiállításon, olyanok is, melyeken a BIG PAD PC-vel vagy tablettel működik együtt.